Ooievaars kunnen zich weer nestelen bij de Rode Weel

STEENBERGEN – In de polder bij de Rode Weel aan de Kruislandsedijk is vanmorgen, dankzij Lions Club Steenbergen e.o., het ooievaarsnest ‘herboren’.

Een tiental jaren stond kort na de splitsing van de dijk met de Boonhil eenzelfde soort nest op een hoge paal. Het oude frame werd voorzien van een nieuw broedgedeelte. Lions Club Steenbergen en omstreken tekende voor het vorige nest en nam ook de verantwoordelijkheid voor de vervanging op zich, ondersteund door Loonbedrijf Hack uit Kruisland en Brabants Landschap. Laatstgenoemde instantie is ook eigenaar van de grond waarop het ooievaarsnest zich bevindt.

De Lions Club, onder andere bekend van het Wensboomproject,  steunt doelen die de leefbaarheid bevorderen en uiteraard is de natuur daar een belangrijk onderdeel van. ,,Wonen in een prettige omgeving waar het goed toeven is, in een gevarieerd landschap, zijn mooie waarden om je te vestigen,’’ aldus Mees Hage, president van Lions Steenbergen.

Het ooievaarsnest is gesponsord door akkerbouw- en fruitteeltbedrijf van Cors en Arian Hage-Stoutjesdijk, die maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame bedrijfsvoering hoog in het vaandel hebben staan. Het wachten is nu op ooievaars, die West-Brabant helaas zelden schijnen te bezoeken. Alle betrokkenen hopen dat het vernieuwde nest daarin verandering brengt.