Ontmoetingswinkel in actie voor Steenbergse voedselbank

STEENBERGEN – Stichting De Ontmoetingswinkel heeft een actie op touw gezet om hulp te bieden aan de voedselbank Steenbergen. De stichting stelt haar rekeningnummer beschikbaar voor donaties die worden gebruikt om levensmiddelen in te kopen bij lokale ondernemers.

Door de maatregelen rond het corona-virus slaan veel Nederlanders, onterecht, aan het hamsteren. Het directe gevolg van deze onzinnige koopwoede is dat er grote tekorten ontstaan bij de voedselbanken. Hierdoor zijn de gezinnen die deze hulp onder normale omstandigheden al hard nodig hebben, het slachtoffer.

Donaties worden verdeeld

De voedselbank Steenbergen is onderdeel van de grotere organisatie Voedselbank Goed Ontmoet. Donaties aan dit adres zijn zeer welkom en komen goed terecht, maar worden uiteraard wel verdeeld over alle zes de uitgiftepunten in West-Brabant. Dat is de reden dat stichting De Ontmoetingswinkel een actie in het leven heeft geroepen die alleen voor de Steenbergse voedselbank is bedoeld.

Plaatselijke ondernemers steunen

Van de donaties die binnenkomen op het rekeningnummer van De Ontmoetingswinkel worden voedingsmiddelen gekocht bij lokale ondernemers. “Zij ervaren een terugloop van de omzet en kunnen iedere hulp goed gebruiken. Laten wij onze handen ineen slaan om geld in te zamelen voor de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank en tegelijkertijd onze plaatselijke ondernemers steunen.”

Dicht bij de doelgroep

De Ontmoetingswinkel is gevestigd in de Kaaistraat in Steenbergen. Zij zet wekelijks haar deuren open voor mensen die in armoede leven of eenzaam zijn. “We staan heel dicht bij de doelgroep van de voedselbank en horen schrijnende verhalen. We hebben in de afgelopen week contact gehad met het Steenbergse uitgiftepunt en met de gemeente Steenbergen. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een goede manier is om de klanten van de lokale voedselbank te bedienen. Dat we ook onze lokale ondernemers helpen, is mooi meegenomen.”

Rekeningnummer

Donaties vanaf 1 euro kunnen overgemaakt worden op het rekeningnummer NL 85 SNSB 0785577572 van Stichting De Ontmoetingswinkel onder vermelding van ‘Sponsor Voedselbank’. Het rekeningnummer blijft gedurende de hele coronacrisis actief. De stichting neemt geen contant geld of donaties in natura aan.

Lokale bedrijven die mee willen helpen, kunnen uiteraard ook donaties storten of zich melden bij De Ontmoetingswinkel via e-mail: info@de-ontmoetingswinkel.nl

Waarschuwing

De stichting besluit met een waarschuwing: “Het is in deze tijd heel belangrijk om goede doelen te steunen, maar helaas zijn er ook altijd weer mensen die er misbruik van maken. Maak daarom nooit geld over naar een privérekening!”