Onderscheiding voor vertrekkende spuitgasten

STEENBERGEN – Daar stonden ze dan. Marc van Stokkum (56) en Rinus van den Kieboom (61). Na zich respectievelijk 23 en 35 jaar dienstbaar te hebben gemaakt voor de vrijwillige brandweer van Steenbergen traden zij gisteravond voor het laatst aan in het pak dat hoort bij officiële gelegenheden.

Dit keer waren Van Stokkum en Van den Kieboom zelf de officiële gelegenheid, want tijdens hun afscheidsfeestje werden zij verblijd met een koninklijke onderscheiding. Opgeprikt door Cors Zijlmans die in zijn rol als loco-burgemeester de honneurs waar mocht nemen voor burgemeester Joseph Vos.

Voor beide spuitgasten waren er daaraan voorafgaand woorden van dankbaarheid en waardering van Berrie de Groot, clustercommandant van de Brandweer Midden- en West-Brabant. Hij overhandigde hen oorkondes en legpenningen die herinneren aan de decennia inzet voor een veiliger Steenbergen. En uiteraard bloemen voor ‘de vrouwen achter de mannen’. “Want de ervaring leert dat wanneer het thuisfront het er niet mee eens is, het een stuk lastiger wordt”, aldus de commandant.

Voor Rinus was er bovendien een fraaie glazen sculptuur die ten deel valt aan eenieder die meer dan 30 jaar als vrijwilligers de brandweer heeft gediend. Overigens is Van den Kieboom de komende jaren nog niet klaar met de brandweer want hij is in het dagelijks leven in dienst bij de Veiligheidsregio.

Nadat de loco-burgemeester de insignes horende bij de onderscheiding pijnloos op de revers had gespeld, waren er felicitaties van familie en brandweercollega’s. Gevolgd door een gezellige avond in Oostenrijks thema.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant