Ondanks zomerstorm houdt Vospop stand

NIEUW-VOSSEMEER – Fred Lupker, samen met Toine Henning organisator van Vospop 2015, stond het huilen gisteren nader dan het lachen. De zomerstorm die Nederland teisterde maakte bijna een einde aan het Nieuw-Vossemeerse feestje voordat het begon. “Een heel jaar ben je bezig met de organisatie en dan krijg je dit”, verklaarde een emotionele Lupker.

Nadat het middagprogramma voor wat betreft de live optredens was afgelast, ging om half acht dan toch nog de band Overload het podium op en brak de zon weer enigszins door op het gezicht van de organisator. Met de hulp van de social media was de tent binnen no-time vol met liefhebbers van het rockgenre die de berichtgeving op de voet hadden gevolgd.

Het feest in de Ski Party-tent was in de tussentijd wel in volle gang. Dat was te danken aan Grondverzetbedrijf Van Tilburg BV uit Nieuw-Vossemeer die zijn vrachtauto’s ter beschikking stelde om de tent te verankeren. Het kon de goedkeuring van de gemeente en de politie wegdragen die samen met de organisatie de situatie van uur tot uur bekeken. Want al was het bepaald geen pretje, begrip is er zeker bij Lupker en Henning voor de beslissingen die genomen zijn. “Het zou te gevaarlijk worden voor de bands en de bezoekers. Dat is een risico dat wij als organisatie absoluut niet wilden nemen”, aldus Henning.

De tweede editie van Vospop was duidelijk niet voor het geluk geboren want het festival kreeg ook nog met een haperende aggregaat te kampen. Een euvel dat gelukkig snel verholpen was. Al bij al kan de organisatie terugkijken op een evenement dat zonder de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in Nederland ongetwijfeld een daverend succes was geworden.

Foto’s: Mark Koenraadt©Steenbergse Courant