Ochtendwandeling in de Dintelse Gorzen

DE HEEN/DINTELOORD – Vroege vogels die de natuur graag willen zien ontwaken, kunnen zondag 12 april hun hart ophalen bij de wandeling die Vereniging Natuurmonumenten dan verzorgt in de Dintelse Gorzen, buitendijks gelegen bij het Benedensas op de grens van De Heen en Dinteloord.

‘Het sluiterende licht van de opgaande zon kleurt de voormalige schorren en slikken goudgeel. Geniet van de rust en stilte terwijl heel Nederland nog ligt te slapen. Struin door de Dintelse Gorzen en geniet van prachtige uitzichten over het Krammer Volkerak en de drooggevallen kreken. In de allerlaagste delen vind je soms nog zoutminnende planten zoals zeekraal. Na de bouw van de Philipsdam viel in één klap het zoutwatergetij weg. Nu kom je tijdens het wandelen duinriet, koninginnenkruid en zeldzame orchideeën zoals de keverorchis tegen. De vrijwillige boswachter vertelt je alles over de Dintelse Gorzen en de planten en dieren tijdens de wandeling. De natuur is op dit moment van de dag op z’n mooist’, zo prijst de organisatie de excursie aan.

Wie dit alles niet wil missen, dient zich wel van tevoren aan te melden via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Het vertrek is uiterlijk om 6.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. De deelnemers keren daar omstreeks 9.00 uur weer terug. De deelnamekosten bedragen 5,00 voor leden van Natuurmonumenten, 8,00 euro voor niet-leden en kinderen t/m 12 jaar betalen respectievelijk 4,00 en 7,00 euro.