Nog slechts twee seniorenwoningen in collectief particulier bouwproject beschikbaar

STEENBERGEN – In bestemmingsplan Buiten de Veste aan de straat die Dwingel gaat heten worden dertien woningen gebouwd in een zogenaamd CPO-verband. Dat wil zeggen dat een groep bewoners samen met een begeleider zelf de gewenste woningen ontwikkelen. Aanvankelijk hadden zich zeven gegadigden aangemeld die hun wensen kenbaar maakten. Egbert Kalle van Droomwonen uit Breda begeleidt het project. In opdracht van het CPO heeft architect Frans Compen een plan ontworpen.

Vervolgens is een overeenkomst gesloten met aannemer Gisbergen uit Hooge Mierde. Het project bestaat uit 13 woningen: 8 rijwoningen, 4 patio-woningen voor senioren en 1 geschakelde woning. Op dit moment zijn alleen nog twee seniorenwoningen beschikbaar. “Senioren vinden het vaak lastig een beslissing te nemen, wanneer een bouwplan nog in het schetsstadium is. De budgetraming voor de patio-woningen ligt tussen de 350.000 en 385.000 euro. Dat zijn lage bedragen, landelijk wordt voor dergelijke woningen al snel 500.000 euro gevraagd”, zo licht Egbert Kalle toe. Hij vertelt dat de rijwoningen – omdat ze wat smaller zijn, 5.10 meter breed – voor starters worden gebouwd.

Start van de bouw


Naar verwachting wordt in maart 2022 met de bouw begonnen. De voorzichtige schatting van de aannemer is dat de woningen binnen 12 maanden kunnen worden opgeleverd. Begeleider Kalle denkt dat dit wel sneller zal gebeuren. Hij noemt de website waar informatie is te vinden en waar belangstellenden zich kunnen aanmelden: www.droomwonenbrabant.nl/portfolio/cpo-steenbergen. Een mailberichtje sturen kan ook: egbert@droomwonen.com.
[ door Peter Vermeulen ]