Nog geen topdrukte maar wel vermaak tijdens Waterpoortweekend

STEENBERGEN – Wellicht wat meer reclame en voor een weekend kiezen waarin minder activiteiten zijn, is geen verkeerd advies aan de organisatoren van het tweede Waterpoort weekend. Want terwijl er in de gemeente Steenbergen volop te doen is, moeten bezoekers een keuze maken. Voor vandaag – zaterdag – ging de aandacht uit naar andere zaken, wellicht maakt de zondag het nog goed.

Aan het weer heeft het zeker niet gelegen. Want dat was perfect, al stond er danig wat wind. In het gebied van de Waterpoort zijn diverse activiteiten georganiseerd. We noemen alleen die in de gemeente Steenbergen, maar op de website waterpoortweekend.nl zijn alle activiteiten in het hele gebied te vinden.

In onze gemeente kan worden gewandeld in de Suikerstadmars, is een expositie in de Holle Roffel te Kruisland en kan worden gereden met een paardentram. Daarnaast kunnen de Cruijslandse kreken worden geproefd en beleefd. Bij de Baakermat serveert men drankjes en streekhapjes en er is een streekmarkt waarbij via kraampjes tal van producten of informatie te krijgen is. (Bijvoorbeeld over de hengelsportvereniging De Kruisweel, waar ook een workshop kan worden gevolgd). Er kan worden gevaren met een fluisterboot op de Steenbergse Vliet, of gepeddeld op de Kruisbeek. Dit alles vanaf 10:00 uur. Ook morgen (Zondag).

Fietstocht

Ook bij het Heense Sas kan over de Vliet worden gevaren. Zondag om 13:00 uur start de fietstocht ‘Rondje Brabantse Sas’. Dat gebeurt vanaf hoeve Kakelbont in Dinteloord. Vanavond – zaterdagavond – kunnen dansliefhebbers zich te buiten gaan aan een Salsaavond op partyboot De Prinsenlander. Dit vanaf 20:00 uur, vertrek bij de Sasdijk in Dinteloord.

Foto’s: Streekmarkt en gezellig terras bij De Baakermat en spelevaren op de Kruisbeek. Hier trof de Steenbergse Courant een stel heren al peddelend en wat doen die mannen op een uitdagend verzoek? Datgeen wat kan worden verwacht. Dat levert naast een nat pak natuurlijk waterpret op.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl