Nog drie kwartier en dan gaat de rondweg helemaal open

STEENBERGEN – Het is al bij al een flinke klus geweest. Maar de renovatie van de rondweg is haast gereed. Nu drie kwartier voordat de weg helemaal open gaat wordt nog naarstig gepoetst, gegraven en geschroefd. Maar om 17:00 uur is het zover. De rondweg gaat geheel open.

Dat had overigens voor de bouwvak al het geval moeten zijn. Aan de aannemer heeft het niet gelegen, zelfs in de weken dat de mussen gebraden van de daken vielen is er door medewerkers van het bedrijf nog hard doorgewerkt. Struikelblok was het viaduct bij Welberg. Hier bleek de zaak niet zoals was gehoopt en dienden extra werkzaamheden uitgevoerd te worden om het probleem van de verrotte landhoofden op te lossen. En zo geschiedde, echter dat zorgde wel voor vertraging in de werkzaamheden. Intussen is er steeds alles aan gedaan om het verkeer zoveel mogelijk gebruik te kunnen laten maken om de binnenstad wat te ontlasten. Want bewoners aan de wegen die het verkeer naar hun bestemming konden leiden hebben flinke overlast ondervonden. Zij kunnen weer opgelucht ademhalen.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant.


In de Steenbergse Courant van a.s. vrijdag wordt een laatste fotocollage gepubliceerd van foto's die fotograaf Peet Dalmeijer maakte van de renovatie.