Afbeelding
vrijdag 29 maart, 14:00

Gelijkspel v.v. Steenbergen tegen Noad’67 niet voldoende om vierde plaats over te nemen

Steenbergen - Noad’67 2-2Na de wedstrijden welke het 1e elftal van v.v. Steenbergen de afgelopen weken speelde tegen koploper Tholense Boys (2-1 verlies) en tegen de nummer 2 op de ranglijst De Fendert (eveneens 2-1 verlies) stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd op het programma tegen Noad’67 uit St. Philipsland, de nummer 4 van de ranglijst. Na de 2 eerdere verliespartijen is het voor Steenbergen duidelijk dat een kampioenschap er niet meer inzit. Het hoogst haalbare is eventueel het behalen van de 3e periodetitel of het behalen van minimaal een 4e plaats in de eindrangschikking, hetgeen zou betekenen dat mag worden deelgenomen aan de na-competitie.

Juist de tegenstander van afgelopen zaterdag stond voor aanvang van de wedstrijd op die 4e plaats met 2 punten voorsprong op Steenbergen. Bij winst op Noad’67 zou Steenbergen dus dat belangrijke plaatsje opschuiven, maar zover kwam het niet. De wedstrijd eindigde na een 1-0 ruststand in een 2-2 gelijkspel, een terechte uitslag tussen 2 ploegen die elkaar niet veel ontliepen.Na een vroege voorsprong voor Steenbergen waren het de mannen uit St. Philipsland die in het vervolg van de eerste helft het heft in handen namen. Ondanks een drietal goede kansen voor Noad’67 en overigens ook een bijna niet te missen kans voor Steenbergen, mochten de blauwwitten toch met een 1-0 voorsprong gaan rusten.Na de thee wist Noad’67 deze achterstand binnen 7 minuten om te buigen in een 1-2 voorsprong, waarna Steenbergen enkele minuten later weer op gelijke hoogte kwam.Ondanks een uitstekende inzet bleek het niet meer mogelijk om de zo gewenste winnende treffer te scoren, maar eerlijk gezegd zou dat ook niet helemaal verdiend zijn geweest.

Weer goede start van Steenbergen

Net als in de voorgaande wedstrijden begon Steenbergen uitstekend aan de wedstrijd en werd het begin ook verstoord door enkele fikse hagelbuien. Nadat in de 6e minuut Leonid Leonodov diep werd gestuurd, maar net wat snelheid te kort kwam om de doelman van Noad’67 te verschalken, was het in de 10e minuut dan wel raak. Weer was het Leonid Leonodov die in de as van het veld werd aangespeeld en zich vervolgens prima vrij speelde. Met een bekeken schot liet hij de sluitpost van Noad’67 kansloos en zette zijn team op een 1-0 voorsprong.

Scoringskansen voor Noad’67

Tegenstander Noad’67 was hierdoor geenszins van slag want de ploeg uit St. Philipsland zocht direct de aanval en bepaald niet zonder gevaar. Eerst werd een vrije trap vanaf de zijlijn centimeters voorlangs het doel van Steenbergen geschoten en uiteindelijk tot hoekschop verwerkt. Vervolgens werd een voorzet van Noad’67 vanaf links rakelings over gekopt en op het half uur verdween een prima afstandsschoot rakelings naast het doel van doelman Joost van der Ree.
Maar de allerbeste scoringskans was er na 32 minuten spelen voor Steenbergen. Op links werd Leonid Leonodov , goed op dreef in de eerste helft, gelanceerd waarna hij de bal panklaar legde voor Ahmed Dahir. Één op één met de doelman van Noad’67 had die de bal voor het inschieten maar hij mikte het leer helaas voor Steenbergen precies in de handen van de Fliplandse keeper.

Toch kreeg Noad’67 op slag van rust nog een uitstekende kans om nog in de eerste helft op gelijke hoogte te komen toen een aanvaller via een snelle counter alleen voor doelman Joost van der Ree verscheen, maar met een prima reactie wist de Steenbergse doelman het leer tot hoekschop te verwerken.

Steenbergen binnen 7 minuten op achterstand

De rust had blijkbaar voor het team van Steenbergen niet lang genoeg geduurd want in het begin van de tweede helft waren de blauwwitten bepaald nog niet bij de les. Al na 3 minuten kwam Noad’67 op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf links werd niet onderschept door een drietal verdedigers, waarna de rechterspits van Noad’67 met een mooi diagonaal schot voor 1-1 zorgde.

Een 5-tal minuten later volgde weer een aanval over links van Noad’67 die ten koste van een onnodige overtreding van Steenbergen werd onderbroken. De toegekende vrije trap werd door Noad’67 in de korte hoek binnen geschoten, een houdbaar schot waarop de Steenbergse doelman te laat reageerde omdat hij waarschijnlijk een voorzet had verwacht. Weer stond Steenbergen met 1-2 achter, maar gelukkig werd er nu wel snel op gereageerd. In minuut 55 mocht Mike de Hoog een vrije trap nemen en was het de mee naar voren gekomen Rens Cooijman die de gelijkmaker binnen kopte , 2-2.

Steenbergen op zoek naar winnende treffer

In de wetenschap dat winst op Noad’67 noodzakelijk was om de mannen uit St. Philipsland op de ranglijst voorbij te gaan zocht Steenbergen in het vervolg van de tweede helft veelvuldig de aanval. Zoals gezegd, op de inzet was niets aan te merken, er werd hard gewerkt, maar de echte kwaliteit en slimheid om de tegenstander te verslaan, ontbrak.

Er kwamen mogelijkheden voor Gio van der Wegen (schot over), Mike de Hoog (schot in handen van de doelman) en Ahmed Dahir (schot naast) en we zagen een tweetal hoekschoppen die wel voor gevaar zorgden maar geen treffers opleverden. Een snelle aanval van Noad’67 5 minuten voor tijd kon net op tijd door Xander Burgggraaf worden onderschept en een vrije trap van Dorus Bakker in blessuretijd zorgde voor een hachelijke situatie voor het doel van Noad’67, maar daar bleef het bij.
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond een 2-2 eindstand op het scorebord.

Een juiste uitslag met Noad’67 toch als de morele winnaar

Volgende wedstrijd op zaterdag 6 april. Voor morgen, zaterdag 30 maart, staat er voor het  eerste elftal van v.v. Steenbergen geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende competitiewedstrijd is een uitwedstrijd tegen Sc. Stavenisse op zaterdag 6 april. Dinsdag 2 april speelt Steenbergen en oefenwedstrijd tegen het elftal van NVS uit Nieuw-Vossemeer.
De wedstrijd wordt gespeeld in Nieuw-Vossemeer en begint om 20.00 uur.

Uitslagen senioren van zaterdag 23 maart

Steenbergen 1 - Noad’67 1 2-2Steenbergen 2 - Sc.Welberg 2 2-1De Markiezaten 7 - Steenbergen 4 6-2SPS 3 - Steenbergen 5 6-0Roosendaal onder 23 - Steenbergen onder 23 3-0Steenbergen dames 1 - Zwaluwe dames 1 4-1Dosko 35+ 3 - Steenbergen 35+ 1 5-8.