Afbeelding
vrijdag 29 maart, 08:19

Soms regen of enkele buien tijdens het paasweekeind

Van Goede Vrijdag t/m dinsdag na Pasen bepaalt depressie Nelson het weer. De kern van deze depressie bevindt zich boven of net ten westen van de Britse Eilanden. Een ‘afsplitsing’ trekt met Pasen vanuit Portugal en Noord-Spanje via Frankrijk naar het noordoosten.Dat betekent voor onze regio periodiek enige regen of buien. De grootste hoeveelheid neerslag (mogelijk meer dan 10 mm) valt op paasmaandag, maar zeker is dat nog niet. Duidelijk is wel dat de kans op hoge temperaturen met Pasen niet erg groot is. Zoals het zich nu laat aanzien heeft zaterdag de beste papieren voor maxima rond of boven 15 graden. 


Zaterdag zijn er perioden met regen en/of buien te verwachten terwijl we ook droge perioden krijgen met wat zonneschijn. Erg wisselvallig en wisselend van moment tot moment dus. De maxima blijven in dezelfde orde van grootte zitten met een 13 tot 14-tal graden. 

Zondag, eerste paasdag, valt eerst af en toe regen, maar zeker in de middag breekt ook de zon door. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind en in de aangevoerde zachte lucht wordt zo rond de 18 graden.  

Ook paasmaandag blijft het niet droog met van tijd tot tijd regen of enkele buien. Er staat en stevige wind en de temperaturen zijn weer wat lager met maxima van 14 graden in onze omgeving. Daarmee verloopt Pasen zacht, want temperaturen van een graad of 12 zijn gebruikelijk eind maart, begin april. 

Na Pasen blijft het wisselvallig lenteweer met zon, wolken en regelmatig wat regen of enkele buien. De temperatuur komt weer op een wat lager niveau uit met maxima van zo rond de 11 graden. 

Weerspreuk: “Maartse regen, brengt geen zegen.”

Uit de Steenbergse Courant