Afbeelding
donderdag 28 maart, 12:00

Wegens succes opnieuw Open Viskampioenschap bij Arcadia

WELBERG – Hengelsportliefhebbers opgelet: op zondag 21 april wordt er voor de derde keer een Open Viskampioenschap op landgoed Arcadia georganiseerd. Ivo Roatsaart van Ontspanning voor Welberg (OVW) liep al tijden rond met het idee om zo’n evenement te organiseren en het is een schot in de roos gebleken.

“Het lijkt inderdaad een blijvertje. In coronatijd is het vissen onder de jeugd een populaire activiteit geworden en dat is het gebleven. We reserveren de ochtend voor de jeugd t/m 14 jaar en de middag voor de volwassenen. Arcadia zorgt ervoor dat er dit jaar nog meer regenboogforel wordt uitgezet in de vijver dus genoeg kans voor iedereen.”

Het eerste jaar werd er namelijk in de ochtend al zoveel gevangen, dat de vangst in de middag wat tegenviel. Dat zal dus niet meer gebeuren want er wordt maar liefst 150 kilo regenboogforel uitgezet. Het is een laagdrempelig kampioenschap. “De toegang is gratis dankzij onze sponsoren. Ook is een visvergunning niet nodig. Toeschouwers zijn van harte welkom want het is heerlijk vertoeven op landgoed Arcadia en de vers gevangen forel wordt direct op de barbecue gelegd.” Wel graag opgeven (met leeftijd erbij) via: ovw.welberg@gmail.com.

Uit de Steenbergse Courant