Afbeelding
maandag 18 maart, 18:06

Politie heeft incident bij vv Prinsenland in onderzoek

DINTELOORD – De gebeurtenissen na de voetbalwedstrijd bij vv Prinsenland afgelopen zaterdag worden momenteel onderzocht door de politie. De vlam sloeg daar in de pan toen na het fluitsignaal van de wedstrijd tussen de jeugd (JO15) van vv Prinsenland en RKSV Roosendaal een toeschouwer uit Roosendaal de confrontatie met de scheidsrechter aanging. Hij zou de scheidsrechter bespuugd hebben en een mes hebben getrokken. Een vrouwelijke toeschouwer uit Roosendaal zou door deze persoon zijn verwond. De scheidsrechter en gewonde vrouw hebben aangifte gedaan. Er zijn camerabeelden veiliggesteld.

Beide voetbalverenigingen hebben dit weekend verklaringen gepubliceerd op hun website. Volgens het bestuur van vv Prinsenland is op de camerabeelden te zien dat de desbetreffende jongeman duidelijk de intentie had om de confrontatie aan te gaan. “Hierbij heeft hij een mes getrokken en diverse bedreigingen geuit. Dit ligt vast op beeld en wordt onderschreven door de omstanders.” Volgens de Dinteloordse club is er echter geen sprake geweest van een massale vechtpartij. “Het is vrij snel gesust door kordaat optreden van meerdere omstanders. Dat er over en weer tussen toeschouwers en direct betrokkenen wat duwen en trekken is geweest, is een gegeven.”

“Onduidelijkheden rond steekincident” 

Het bestuur kan niet zeggen wat er precies gebeurd is met de gewonde vrouw. “Wij hebben geen aanleiding om te veronderstellen dat er een andere verklaring voor de verwonding van de vrouwelijke toeschouwer (ook uit Roosendaal) is, dan dat deze jongeman hier verantwoordelijk voor is. Waar het steekincident precies heeft plaatsgevonden is ons onduidelijk, directe omstanders hebben hier niets over meegekregen. Tegen de jongeman uit Roosendaal is aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.”

RKVV Roosendaal: “Onderzoek afwachten voordat er conclusies worden getrokken”

In de verklaring van RKVV Roosendaal wordt niet ingegaan op wat er zaterdag precies zou zijn gebeurd op het voetbalveld. “Op dit moment wordt er grondig onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het incident. Wij begrijpen dat er verschillende verhalen de ronde doen, echter betogen wij dat deze verhalen onjuist en/of onvolledig zijn. We verzoeken daarom alle betrokkenen om geduldig te zijn en het onderzoek af te wachten voordat er conclusies worden getrokken”, aldus Jeroen van Beers, voorzitter van RKVV Roosendaal.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant