Afbeelding
foto Jan de Langen
maandag 18 maart, 16:01

Cuelenaere opent deuren voor bedrijfsbezoek

STEENBERGEN – Met een bedrijfsbezoek voor zowel Ondernemers Platform Steenbergen als West-Brabant Business Plaza bracht autobedrijf Cuelenaere ondernemers bij elkaar. Naast een rondgang binnen het bedrijf, een praatje van beide voorzitters was er vooral gelegenheid te netwerken.

Veel belangstelling

Als lid van zowel West-Brabant Business Plaza als OPS leek een bedrijfsbezoek Albert Cuelenaere een mooie gelegenheid ondernemers met elkaar in contact te brengen. Een idee wat door beide verenigingen met enthousiasme werd omarmd. Dat bleek wel uit het grote aantal belangstellenden dat zich had aangemeld.

Woordje van de voorzitters

Namens OPS mocht voorzitter Leon Heijmans als eerste alle aanwezigen van harte welkom heten. Een speciaal welkom was er voor wethouders Gommeren en Remery. Samen met Rob Bartels, nieuw op de afdeling economie, vertegenwoordigden zij de gemeente Steenbergen. “Meld jezelf nog aan voor de Algemene ledenvergadering op 25 maart en het 25-jarig jubileumfeest” moedigde Heijmans zijn leden aan. Beide voorzitters dankten Albert Cuelenaere voor de gastvrijheid. Waarna Lily Wierckx de ambitie uitsprak om de regionale economie te stimuleren. “Dat krijgt bij bijeenkomsten als deze zeker een impuls” sprak Wierckx.

Van Renault naar Bosch

Voor de ondernemers uit de gemeente behoeft autobedrijf Cuelenaere geen uitleg. De ondernemers uit de regio kregen uitleg over het bedrijf zoals alleen Albert Cuelenaere dat kan. In 2 minuten vertelde hij over goede en zeker ook minder goede tijden. “Sinds 2018 leiden Wouter en ik het familiebedrijf samen. Daar ben ik trots op” glundert Albert. “We hebben vijf takken waarin we service verlenen. Het gaat altijd wel ergens minder, dat vangen we binnen de overige dienstverlening weer goed op.”

Steun voor Rosalynn

Voor het gezelschap werd rondgeleid vroeg Albert Cuelenaere speciale aandacht voor Rosalynn. “Vandaag gaat het niet alleen om netwerken” legde Cuelenaere uit. “De moeder van Rosalynn heeft dringend financiële hulp nodig. Ze hoopt dat jullie vandaag even tijd voor haar hebben.” De moeder van Rosalynn legt graag uit waarom zij dringen hulp nodig heeft. “Rosalynn is ernstig beperkt door het Rett-syndroom. Ze is afhankelijk van haar rolstoel. Maar nu ze groter wordt lukt het haast niet meer haar in mijn huidige auto te vervoeren.” Om geld in te zamelen voor een speciale bus is een actie gestart. Via de QR-code is te lezen over Rosalynn én er kan gedoneerd worden. “We zijn zo blij met de steun van Albert En de kans hier aandacht voor Rosalynn te vragen” vertelt Elma van Gilst, moeder van Rosalynn. “Alle kleine beetjes helpen.”

Door de wasstraat

Na het indrukwekkende verhaal van Elma van Gilst werd het gezelschap rondgeleid door het autobedrijf. Via de werkplaats, waar monteurs nog druk aan het werk waren, kwamen de ondernemers bij de opslagruimtes uit. Twee lange rijen grote en iets kleinere boxen op een afgesloten terrein. “Een schot in de roos” aldus Cuelenaere. “Vanaf dag één zijn alle boxen verhuurd.” Via de wasstraat, die dit jaar wordt aangepakt, kwamen de ondernemers terug in de showroom. Ton Hartmanns, van WhiskyXL, gaf uitleg over de wijnen die geschonken werden en contacten werd gelegd of aangehaald. De hapjes geserveerd door Stefan Ardons van Sardonis smaakten naar meer. Het bedrijfsbezoek bij autobedrijf Cuelenaere was in alle opzichten zéér geslaagd.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant