Afbeelding
foto Jan de Langen
zondag 17 maart, 16:00

TRAFO springt naar hoogste dag score Groepsspringen

STEENBERGEN – Zaterdag organiseerde TRAFO Steenbergen een wedstrijd groepsspringen in het Cromwiel. Van de jeugd tijdens het ochtendprogramma tot senioren in de middag. Het in grote getalen aanwezige publiek kreeg een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Met als kers op de taart, de hoogste dag score in de A-categorie ging naar TRAFO.

Van Souburg tot Grave

Wie nog nooit een springwedstrijd voor turners heeft meegemaakt kijkt de ogen uit. Kinderen vanaf een jaartje of acht tot jongeren maken zich op voor hun wedstrijd. Allemaal in tenue, allemaal rustig aan de kant, kijkend naar de concurrentie. Van Souburg tot Grave, 12 verenigingen zijn met meerdere teams aanwezig. De tribunes zitten vól. Families, al dan niet gespannen, klappen na elke geslaagde sprong.

Ontstaan uit turnen

“Het groepsspringen is ooit ontstaan uit het reguliere turnen” legt André Smulders, voorzitter én trainer van TRAFO, uit. “Een groep bestaat uit zes tot negen springers. Per sprong kan gewisseld worden, maar er moeten wel minimaal 6 springers dezelfde sprong maken.” Het groepsspringen is spectaculair. Hoge salto’s, al dan niet gestrekt op de lange mat. De minitramp vóór de Pegasus die de springers voortstuwt en kinderen die allerlei moeilijke figuren maken in hun sprong. Je kijkt als bezoeker de ogen uit.

Discipline en respect

Wat opvalt is de rust langs de verschillende banen. Wie niet springt kijkt toe. Er wordt geklapt voor een goede sprong en een enkele keer wordt een deelnemer aangemoedigd. Als één van de springers een fout maakt, vangt de groep hem of haar op. Iedereen hoort erbij, de groep is één geheel. Dit werkt zelfs door in de organisatie. De vrijwilligers krijgen hulp van de springers van TRAFO. Trainers steken een handje toe, de hele wedstrijddag verloopt soepel.

Spanning

Toch is het niet alleen gezellig tijdens de springwedstrijd. De spanning is bij veel deelnemertjes van hun gezichten af te lezen. Als aan het einde van de wedstrijd de scores worden bekendgemaakt bouwt de spanning zich op. Bij de ochtendwedstrijden scoort TRAFO 2 op de minitramp een derde plaats op B niveau. Bij de minitramp + Pegasus weten zij de eerste prijs in de wacht te slepen. TRAFO 4 scoort op Airtumbling de hoogste score bij de J+M jeugd niveau C. Bij de middagwedstrijden scoort TRAFO op verschillende onderdelen ook goed. De hoogste dag score op het hoogste niveau A werd ook door TRAFO in de wacht gesleept. Een prestatie om méér dan trots op te zijn!

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant