Afbeelding
maandag 18 maart, 12:00

Muziekochtend sluit Samen Muziek Maken Geblazen af

STEENBERGEN - Op vrijdag 22 maart vindt de afsluitende muziekochtend van Samen Muziek Maken Geblazen plaats voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Steenbergen. Samen met het ad-hoc harmonieorkest zingen, dansen en spelen de leerlingen mee met bekende muziek.

Samen Muziek Maken Geblazen staat al jarenlang op de kalender van de scholen en muzikanten met als doel leerlingen enthousiast te maken voor blaasmuziek. De scholen krijgen een lespakket aangeboden en de leerlingen uit groep 4 studeren liedjes in, zodat ze kennis kunnen maken met blaasmuziek. Later kunnen zij bij een muziekvereniging een eigen instrument leren bespelen. 


Muzikaal talent

Op deze afsluitende ochtend speelt een ad-hoc harmonieorkest - dat bestaat uit muzikanten uit de regio en onder leiding staat van Junior Huigen - de liedjes die de leerlingen op school hebben geleerd. Als voorbereiding hebben de veelal jonge muzikanten uit het harmonieorkest samen gerepeteerd en geoefend om op de vrijdagochtend een mooi optreden kunnen verzorgen. De leerlingen ondersteunen het orkest met zelfgemaakte schudinstrumenten. Verder zullen enkele schoolorkesten uit de gemeente een optreden verzorgen. 

De afsluitende muziekochtend vindt plaats in het Cromwiel. De presentatie is in handen van Sieb Martens, die volgens de organisatie weer als een ware wervelwind door de zaal zal blazen en bij één van de werken een pot-en-pan-orkest zal dirigeren. De organisatie hoopt dat het enthousiasme voor de blaasmuziek weer uit de zaal zal spatten, iets dat bij vorige edities zeker het geval was.

Uit de Steenbergse Courant