Nieuw plan voor appartementen bij villa Moors

STEENBERGEN – De Buuron Groep hoopt volgende week een ruwe schets te kunnen presenteren voor de bouw van appartementen bij de Villa Moors op de hoek van de Westdam en de Lindenburghlaan. Eigenaar Leo Buuron spreekt van ‘een realistisch plan’ dat hij vanaf volgend jaar in twee of drie fases ten uitvoer hoopt te kunnen brengen.

De appartementen worden gesitueerd op de locatie van het voormalige keukencentrum (Dick Bakx) aan de zijkant van de statige villa. Het pand zelf – gebouwd in 1897 – is dringend toe aan groot onderhoud, krijgt op de begane grond een bedrijfsbestemming en daarboven komen ook nog twee appartementen.

Hoeveel appartementen er in totaal kunnen verrijzen, kan Buuron op dit moment nog niet zeggen. ,,Dat aantal gaan we bepalen in overleg met de gemeente en makelaars, een belangrijke vraag is immers wat de markt aan kan. Er staan al veel appartementen te koop. Tegelijkertijd begint het weer te kriebelen. Daarom hebben we de draad zelf nu ook weer opgepakt. Vanwege de recessie heeft de ontwikkeling van de villa een hele tijd  vrijwel stilgelegen. Bovendien haakte er een partij af die dit samen met ons wilde gaan doen. Nu gaan we niet meer wachten op anderen, maar willen we zelf aan de slag.’’

Buuron beschouwt de Villa Moors als een unieke locatie, waar volgens hem zowel 50-plussers als jongere mensen graag zouden willen wonen. ,,Het is in en uit de stad, met alle voorzieningen dicht in de buurt, maar toch rustig. Én je hebt er een vrij uitzicht. Waar vind je dat nog? Ik verwacht geen jonge gezinnen met kinderen en senioren zullen wel de voornaamste doelgroep zijn. Maar nu wonen er ook jonge stellen boven winkels in de binnenstad. Waarom zouden die niet op zo’n prachtige plek als de villa willen zitten?’’

Als de nieuwe plannen van Buuron definitief worden, zou er een einde komen aan een jarenlange discussie over de invulling van de villa en het omliggende terrein. In het verleden was er zelfs sprake van dat het gebouw op ‘wieltjes’ verplaatst zou worden naar het einde van de Oosthavendijk. Omwonenden hopen al heel lang op een definitieve doorbraak, omdat zij zich storen aan de verpaupering van het pand en een onveilig gevoel krijgen bij de huidige situatie. Die doet ook volgens wethouder Bert van Kesteren geen recht aan de uitstraling van het centrum, waaraan met plan StadHaven juist zo hard wordt gewerkt.