Najaarsconcert kamerkoor Sasso Montanari op Het Podium

STEENBERGEN – De zangers en zangeressen van Sasso Montanari staat zondag 23 november wel heel letterlijk op het podium, want het Steenbergse kamerkoor verzorgt z’n najaarsconcert dit keer in de aula van de brede school aan de Waterlinie 1 op Buiten de Veste, oftewel Het Podium.

Een nieuwe multifunctionele accommodatie, die onderdak biedt aan basisschool Maria Regina, peuterspeelzaal, slagwerkschool Brok en buitenschoolse opvang, maar zich ook uitstekend leent dergelijke zulke uitvoeringen.

Voor het koor en de brede school die nadrukkelijk de samen- en wisselwerking met externe partijen zoekt, is er sprake van een primeur. In de ontvangstruimte van het gebouw, kunnen de bezoekers van Sasso Montanari– zoals zij bij de concerten van het kamerkoor gewend zijn – ook weer terecht om na te praten, onder het genot van een drankje.

De zaal gaat om 15.00 uur open, het optreden begint om 15.30 uur en de toegang is gratis. De gasten mogen na afloop zelf bepalen welke bijdrage zij willen leveren, ter dekking van de onkosten.

Van luchtig romantisch tot donkere herfstklanken

Het najaarsconcert kent voor de verandering geen speciaal thema. Sasso Montanari heeft een gevarieerd programma samengesteld, met werken van o.a. de 16de eeuwse componist J.P. Sweelinck en de 20ste eeuwse muziekdichter Albert de Klerk, beiden uit Nederland, maar ook van de Duitse componisten Johannes Brahms en Robert Schumann (19de eeuw) en Hildegard von Bingen (late Middeleeuwen), van de Franse componisten Maurice Duruflé en Camille Saint Saens en van de Let Peteris Vasks.

Voor nog meer veelzijdigheid zorgen de intermezzo’s van de Bergse fluitiste Bianca Jonkers. Het repertoire loopt uiteen van luchtig romantisch tot donkere herfstklanken, kerkelijke liederen en wereldse muziek, geïnspireerd op de natuur.