N257 is weer geopend

STEENBERGEN – Aannemer KWS Infra heeft nog wel zo’n anderhalve week nodig om de puntjes op de i te zetten, maar sinds vanmorgen vroeg is de N257 weer open voor verkeer in beide richtingen. Aanwonenden van het traject (Franseweg, Burgemeester Van Loonstraat, Kade, Zeelandweg Oost) krijgen vandaag van KWS een tegoedbon in de bus waarmee zij hun auto kunnen laten wassen. 

De gemeente Steenbergen, de aannemer en vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven legden om acht uur vanochtend, op de Kade, de rode loper uit voor de weggebruikers, voor wie het centrum de afgelopen vijf weken niet rechtstreeks bereikbaar was via de Kade en de Zeelandweg Oost. Omgekeerd konden zij langs deze weg ook de stad niet uit, richting de A4, De Heen, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland en Zeeland.

Waardering ondanks omzetverlies

De verminderde bereikbaarheid leidde tot aanzienlijke omzetverliezen bij ondernemers, die flink te hoop liepen tegen de afsluiting, maar de vertegenwoordigers van Retail Platform Steenbergen, Ondernemers Platform Steenbergen en de afdeling Steenbergen van Koninklijke Horeca Nederland spraken vanochtend desondanks hun waardering uit voor het feit dat KWS er alles aan heeft gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De wethouders Cors Zijlmans en Vincent van den Bosch toonden zich eveneens tevreden, dat de werkzaamheden binnen de afgesproken planning zijn voltooid. Alle betrokkenen gaven bovendien aan uiterst content te zijn met het resultaat. Ook concludeerden zij dat achterom kijken geen zin meer heeft en dat nu alles in het werk moet worden gesteld om het publiek weer in groten getale naar Steenbergen te ‘lokken’.

De nieuwe entree zal daar volgens de gemeente en de ondernemers zonder meer bij helpen. De weggebruikers moeten er deze en begin volgende week nog wel rekening mee houden dat er soms een weggedeelte afgesloten kan zijn. Met behulp van verkeersregelaars zal de doorgang echter worden gegarandeerd.

Vertraging bij opknap havengebied

Bedoeling was overigens dat de aannemer, na de reconstructie van de N257, meteen verder zou gaan met de renovatie van het havengebied. Dat project heeft evenwel vertraging opgelopen, aangezien de jachthaven dringend toe is aan een nieuwe damwand. De raad moet daarvoor officieel het benodigde geld nog beschikbaar stellen en daarnaast is het wachten op groen licht van het waterschap. KWS hoopt voor de jaarwisseling alsnog te kunnen beginnen aan de klus, die afgerond dient te zijn voordat het nieuwe vaarseizoen van start gaat.