Muzikale happening vanwege 175 jaar Volharding: concert van de Marinierskapel

STEENBERGEN – Nog nauwelijks bekomen van de 24-uurs Muziekmarathon van Volharding kondigt dirigent Walter Siol een volgende feestelijke muzikale topper aan. Zaterdag 12 oktober komt de befaamde ‘Marinierskapel der Koninklijke Marine’ op uitnodiging van de jubilerende harmonie naar Steenbergen. De kapel geeft dan een spetterend concert in het Cromwiel.

“De Marinierskapel der Koninklijke Marine is het muzikale paradepaardje van dit krijgsonderdeel. De Marinierskapel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de 17e eeuw, tot de tijd van Michiel de Ruyter. Het militair harmonie orkest heeft al belangrijkste taak om het koninklijk huis en de krijgsmacht muzikaal te vertegenwoordigen. Het is jaarlijks te horen tijdens onder andere de Nationale Dodenherdenking, Prinsjesdag en de Nationale Taptoe. Chef-dirigent en artistiek leider is majoor Arjan Tiel. Een concert van de Marinierskapel is een waar muzikaal feest”, zo bestempelt Walter Siol hun prestaties enthousiast.

Kers op de feesttaart

“Ook bijzonder is dat de jeugd van Volharding dit concert grotendeels organiseert. En ik kan daarbij voorspellen: dit wordt echt een muzikaal feest. Het wordt de kers op onze taart in dit jubileumjaar”, aldus Siol.

Kaartverkoop

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn online te koop via www.volhardingsteenbergen.nl/kaarten en bij Primera De Gilles. De verkoop gaat hard, er zijn inmiddels al meer dan 140 kaarten verkocht. De prijs van een kaart is 8,50 euro. Voor dat bedrag hebben belangstellenden niet alleen toegang, ze ontvangen bij binnenkomst – op zaterdag 12 oktober vanaf 19:00 uur – een kopje koffie of thee met een heerlijke versnapering. Het concert zelf start om 20:00 uur. Het concert is gekoppeld aan het thema ‘Vrijheid’ en past ook prima in de herdenkingsfestiviteiten rond 75-jaar bevrijding van Steenbergen.
In de komende periode wordt meer informatie over het programma van die avond gepresenteerd.