Muzikaal vuurwerk bij de X-Land Proms

KRUISLAND – Muziekliefhebbers komen zaterdag 28 mei volop aan hun trekken bij de X-Land Proms van de Kruislandse harmonie St. Caecilia, waarbij naast de twee orkesten van de Kruislandse muziekvereniging ook het Steenbergse Mannenkoor ABS, de Kruislandse band Jeepster en solo-trombonist Junior Huigen uit Steenbergen voor het voetlicht treden, om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen, in de stijl van de traditionele Britse proms-concerten.

De prettige samenwerking tussen St. Caecilia en ABS, bij het bevrijdingsconcert van 2014, maakt dat deze beide gezelschappen ook nu weer reikhalzend uitkijken naar hun gezamenlijke uitvoering die zich over twee weken gaat voltrekken in de grote zaal van dorpshuis Siemburg, waarbij zij onder meer Conquest of Paradise, Pomp and Circumstance en Land of Hope and Glory ten gehore zullen brengen.

Het harmonie-orkest van St. Caecilia, o.l.v. dirigent Joost van Genugten, heeft de X-Land Proms dan al geopend met een ‘koninklijke kraker’, The Royal Fireworks van Händel, waarna ABS – o.l.v. dirigent Jan Ligtenberg – het programma vervolgt met het Zigeunerkoor van Verdi.

'Dansen op de Vulkaan'

Junior Huigen – student aan Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, met in zijn ‘rugzak’ onder meer ervaring bij het Jong Trombone Collectief en het Nederlands Blazers Ensemble – trakteert het publiek op een klassieke Czardas en het jazzy I’m getting sentimental over you.

En dan is er ook nog een optreden van de Kruislandse band Jeepster, voortgekomen uit de Backstienk Boys, die samen met het harmonieorkest ‘Dansen op de Vulkaan’ en de James Bond-klassieker ‘Live and let die’ ten gehore zal brengen. In een kleinere bezetting, aangevuld met een blazerssectie, worden o.a. ‘Our House’ van Madness en ‘Smooth’ van Santana ten beste gegeven.

Tot de finalewerken van de X-Land Proms, met medewerking van alle artiesten, behoort de klassieker ‘Music’ van John Miles.

Kaartverkoop

Het concert begint om 21.00 uur en duurt naar verwachting tot 23.00 uur, maar dan is de koek zeker nog niet op, want er staat ook een gezellige afterparty met dj op de rol. Kaarten voor het muziekfestijn kosten tot vandaag (vrijdag 13 mei) in de voorverkoop – via www.harmoniekruisland.nl – een tientje per stuk, de entree aan de zaal bedraagt 12 euro.