MUZA aan de haven wederom een succesvolle muzikale afsluiting van de Dinteloordse zomervakantie

DINTELOORD – Ter afsluiting van de zomervakantie, vormde de Dinteloordse haven afgelopen weekend het decor voor de 64ste editie van de MUZA feesten. Halverwege de laatste avond op zaterdag, blikt voorzitter Pieter Vlamings met een gulle en tevreden lach terug op drie avonden vol goede muziek voor jong en oud, lekkere drankjes en een enthousiast publiek.   

Het jaarlijks terugkerende muziekevenement blijkt een populaire gelegenheid waarbij (oud) Dinteloorders en mensen uit de omgeving elkaar treffen, vertelt de voorzitter: “Als bij een reünie wordt er, onder het genot van een koud biertje en een vol en indrukwekkend muziekprogramma, lekker bijgekletst met oude en nieuwe bekenden. Dankzij de enorme populariteit van het lokale muziekfeest, heeft de stichting nooit bij de gemeente hoeven aankloppen voor subsidie en kan alles dankzij sponsoring, de contributie van leden en de inzet van vrijwilligers uit ‘eigen zak’ bekostigd worden. Ook hier zijn wij natuurlijk best een beetje trots op!”.

Tand des tijds

Sinds 1950 vormen MUziek en ZAng  de twee hoofdingrediënten voor de Dinteloordse Muzafeesten. Deze twee zaken hebben de tand des tijds doorstaan en vormen nog altijd de solide basis van het lokale muziekfestijn. Voor wat betreft de locatie, het onderdak en de afkomst van de artiesten hebben er in de loop der tijd echter wel wat verschuivingen plaatsgevonden. De eerste jaren ging het om de plaatselijke harmonie die, aangevuld met lokale en regionale artiesten, midden in het dorp een openluchtconcert aan de Kreek verzorgde. In de jaren ’80 en ’90 waren de Muzafeesten, met veel nationale en internationale artiesten, inmiddels uitgegroeid tot een regionaal begrip en kon er in de feesttent op het Raadhuisplein iedere avond gerekend worden op het indrukwekkende aantal van 2000 tot 2500 bezoekers.

Weer of geen weer

Vandaag de dag tonen vooral (lokale) bands uit West-Brabant hun muzikale skills op het prachtige podium aan de haven. Afgelopen dagen werden hier spetterende optredens verzorgd door coverband Coïncidense, Alex Krijnen, de Dinteloordse Blues Brothers Theo en Rien van de Kroon, Raymond Hermans, coverband Oncue, Pascal Redeker en coverband Solid-6. Als kers op de slagroom verzorgde niemand minder dan allround feest DJ en lokale trots Mathijs Pluijgers iedere avond de muzikale opvulling tussen de optredens door en bij het afsluiten van de avond. Het mooie weer heeft volgens Vlamings zeker bijgedragen aan een wederom succesvolle editie. “Maar het verleden heeft ook al uitgewezen dat de gemiddelde Muza-bezoeker zich niet laat weerhouden door een beetje regen.”