Modderbad bij Zo Kinderopvang in Dinteloord

DINTELOORD – Dolle pret hadden de kinderen bij Zo Kinderopvang in Dinteloord gistermiddag tijdens de tweede editie van de Nationale Modderdag.

Terwijl een groepje kinderen geconcentreerd een moddersoepje aan het bereiden was, namen een paar andere kinderen de gelegenheid te baat om elkaar flink met modder te bekogelen. Voor de echte durfals was zelfs een heuse modderhelling ingericht.

‘Moddergevecht’

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar waren welkom om in de belevingstuin van Zo Kinderopvang in de modder te spelen. Bij aanvang van het modderfestijn keken de kinderen vol verbazing toe hoe de leidsters van de Kinderopvang zich in de modder vermaakten. Al snel kregen de kinderen de smaak te pakken en zaten hun kleren vol zwarte modderstrepen. Ook de leidsters moesten er aan geloven. Zonder genade werden ze door de jonge kinderen met modder ingesmeerd, wat bij de aanwezige ouders voor de nodige lachsalvo’s zorgde.

‘Goed voor de ontwikkeling van kinderen’

,,Spelen in de modder wordt kinderen meestal verboden. Je wordt er immers vies van. Onderzoek heeft echter aangetoond dat spelen met modder goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Door met natuurlijke materialen als zand en water te spelen, worden vaardigheden als creativiteit en nieuwsgierigheid gestimuleerd. Daarnaast leren kinderen beter om te gaan met risico’s als vallen en uitglijden. Ten slotte draagt spelen in de modder bij aan een positievere houding ten aanzien van natuur en milieu,’’ aldus Anoeska Nuijten, vestigingsmanager van Zo Kinderopvang. 

Foto's Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl