Merijntje combineert schoolontbijt met bevrijding Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Het is vandaag op de kop af 70 jaar gelden dat de Canadese majoor Burke met zijn Lake Superior Regiment Nieuw-Vossemeer bereikte en de toenmalige bevolking kon vertellen dat ze weer vrije mensen waren. Een bijzonder historisch moment, waarbij vanmorgen dan ook nadrukkelijk werd stilgestaan tijdens het Nationale Schoolontbijt van basisschool Merijntje.

De leerlingen togen hiervoor speciaal naar gemeenschapshuis De Vossenburcht en namens het college schoof de Nieuw-Vossemeerse (kern)wethouder Cor van Geel. Het vele (gezonde) lekkers op tafel kwam van het Bakhuys en Albert Heijn Achterberg uit Steenbergen, die deze week op meerdere basisscholen in de gemeente alles bij elkaar zo’n 1250 ontbijtjes verzorgen.

Merijntje-directeur Olivier Vermeulen zei het belangrijke te vinden om de jeugd niet alleen het belang van goed ontbijten bij te brengen, maar ook het een en ander aan historisch besef. Vandaar de combinatie met de herdenking. Met de  kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 werd ook nog naar een film over de bevrijding van het dorp gekeken.