Meermin verwelkomt de 50.000e bezoeker

STEENBERGEN – Vanmiddag klokte het tellertje bij de kassa van zwembad De Meermin de 50.000 e bezoeker. Esmee Musters werd de gelukkige. Ze bezocht het zwembad samen met haar moeder, twee broertjes en haar oma. De geluksvogel kreeg van wethouder Esther Prent een jaarabonnement voor het hele gezin en mocht tevens met haar broertjes een keuze maken uit enkele cadeautjes. Voor moeder Musters was er een boeket bloemen.

De extreem warme zomer zorgt dit jaar voor een vroege mijlpaal bij De Meermin. Een paar weken geleden gaf badchef Leo Holierhoek al aan dat het zeer voorspoedig ging met de bezoekers aantallen. Van heinde en verre werd de Meermin bezocht en een daggemiddelde van zo’n 1000 bezoekers werd regelmatig gehaald. De extreme hitte van de afgelopen weken deed een extra duit in het zakje. Met een gemiddelde watertemperatuur van rond de 28-29 graden was het zwemwater behaaglijk, zeker nu de buitentemperatuur die van het water blijft overtreffen.

Persoonlijk record

De verwachting dat dit opnieuw een topjaar wordt voor De Meermin is geen verkeerde. Het bezoekers aantal wordt zeker een persoonlijk record voor de badchef en zijn team, dat er al heel wat jaren aan werkt om De Meermin een topbad te laten blijven. In 2009 werden 59.317 bezoekers genoteerd, tot dan toe het hoogste aantal in de Holierhoek-periode. Het moet gek lopen wanneer dit record niet wordt verbeterd.

Foto: Thomas Weezenbeek ©2018