Meer bewegen goed voor jong en oud

STEENBERGEN – De wekelijkse bijeenkomst van ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ (MBVO) op De Nieuwe Veste kreeg afgelopen keer een extra dimensie, doordat er niet alleen achttien senioren meededen, maar ook dertig kleuters van de basisschool in actie kwamen.

Meer bewegen is immers goed voor jong en oud, bedachten de sportcoaches van de gemeente Steenbergen in samenspraak met De Nieuwe Veste en de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen. De activiteit heeft niet alleen een sportief karakter, maar staat ook garant voor de nodige gezelligheid, zowel tijdens het bewegen als bij het koffie drinken na afloop.

De aanwezigheid van de kleuters maakte het nog leuker voor alle betrokkenen, die overigens wel flink aan de bak moesten. Met groot enthousiasme werden sport, spel en muziek gecombineerd en dat alles zorgde voor een swingend kleuterschoolplein. Het wekelijkse ‘gym-uurtje’ van MBVO staat onder leiding van Annie Funk. Nieuwe deelnemers zijn welkom en dat geldt ook voor heren. Tot nu toe telt de groep enkel dames.

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl