Mascotte Roparun vliegt uit om A4Run bij de jeugd te promoten

STEENBERGEN – Nog maar twee weken en het is zover: dan voltrekt zich op de nieuwe snelweg om Steenbergen de A4Run van de Stonemountain Runners. Op dit moment hebben zich al zo’n 2600 wandelaars en hardlopers aangemeld voor het unieke evenement, maar de organisatie hoopt dat er uiteindelijk nog veel meer mensen meedoen. Vandaar ook dat de mascotte van de Roparun, één van de goede doelen, is ingeschakeld om met name de speciale Kidsrun te promoten.

De opvallende vogel was afgelopen week op bezoek bij het Kinderspeelland in ’t Cromwiel en zal de komende tijd zijn snavel ook laten zien op de basisscholen.

Ook de gemeente Steenbergen, maatschappelijk partner van de A4Run, draagt door de inzet van sportcoach Lieke van Dongen haar steentje bij. En burgemeester Joseph Vos lost op zondag 9 november om 12.00 uur het startschot voor de Kidsrun over 2,5 kilometer, waaraan de jeugd gratis kan deelnemen.

Geld inzamelen voor de goede doelen van de A4Run

Bedoeling is echter wel dat de kinderen individueel en/of samen met hun klasgenootjes geld in zamelen voor de goede doelen van de A4Run, zijnde de Roparun, stichting tanteLouise-Vivensis en de regionale voedselbank Goed Ontmoet. Voor de groepen die het meest geld ophalen, zijn bovendien leuke dagjes uit te winnen.

Alle A4-runnertjes ontvangen sowieso een aandenken aan het sportieve festijn. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen, waarbij per deelnemertje één begeleider op het bijzondere parcours wordt toegelaten.

Voor inschrijving en nadere informatie over het totale programma van de A4Run: http://www.a4run.nl, info@a4run.nl, Facebook (A4run) of Twitter (#a4run2014)