Mark Makkers luisterden ‘Gezellige Seniorenmiddag’ op

DINTELOORD – Vrijdagmiddag 8 juni organiseerde Seniorenvereniging Steenbergen-Dinteloord een gezellige seniorenmiddag in het Dinteloordse Dorpshuis. Het aantal bezoekers uit het Steenbergse viel voorzitter Jan Legierse wat tegen, hij was wel blij met de belangstelling vanuit Dinteloord. “Veel senioren moeten het zuinig aan doen. Ze kunnen dus niet naar alle activiteiten die voor hen worden georganiseerd. Want helaas kunnen we een dergelijke middag niet zonder kosten aanbieden”, zo voegt hij toe.

“De ‘Gezellige Seniorenmiddag’ is in de plaats gekomen van het busreisje dat vier jaar geleden nog werd gemaakt. Het aantal deelnemers nam hierbij af, het werd voor hen moeilijk om dit te bekostigen. Voor zo’n busreis moeten flinke kosten worden gemaakt”, vertelt de voorzitter van de seniorenvereniging. De vereniging moet het – net als alle andere seniorenafdelingen in de gemeente Steenbergen – stellen met slechts 400 euro jaarlijkse subsidie. Dat betekent dat de deelnemers aan de activiteiten zelf het meeste moeten bijdragen. 

Vijftig procent senioren

“Wij vinden dat gemeente Steenbergen best eens mag kijken naar de benodigde ondersteuning. Tenslotte zijn we niet ver meer van het punt af dat onze gemeenschap voor vijftig procent bestaat uit senioren. Activiteiten voor deze groep inwoners zijn zeker van belang, ze zorgen voor verbondenheid, maar gaan ook eenzaamheid tegen”, vindt voorzitter Jan Legierse. Hij vermeldt wel dat de gemeente op meerdere fronten een bijdrage heeft. “Zo neemt de gemeente de kosten van de opleidingen voor cliëntenondersteuning voor haar rekening, nu de provincie daarmee is gestopt”. 

Gesprek met nieuwe wethouder

Toch trekt de voorzitter aan de bel. “Ik heb binnenkort een gesprek met wethouder Koos Krook. En zal hem zeker wijzen op de behoeften van de senioren en de ondersteuning die hard nodig is. Daarnaast zal zeker ook de noodkreet aan de orde komen die het Gemeentelijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen (GOOS) juist voor de verkiezingen heeft geslaakt. Daarbij lanceerde het GOOS een tien punten plan om te komen tot een seniorvriendelijke gemeente.

Verdere activiteiten

Ondertussen blijft Legierse zich samen met zijn medebestuurders en ondersteunende vrijwilligers druk maken om activiteiten te organiseren voor senioren uit de gemeente. “Vier keer per jaar hebben we een specifieke activiteit. Ook in maart is er een ouderenmiddag met spellen, in oktober hebben we een hele dag met een buffet als afsluiting, we verzorgen jaarlijks een kerstmiddag en onze jaarvergadering wordt afgesloten met een diner. Tussendoor hebben we samen met KBO Dinteloord ook nog activiteiten”, aldus de voorzitter tijdens de pauze van de ‘Gezellige Middag’. Na de pauze zongen de Mark Makkers hun resterende repertoire zeemansliederen, namen de senioren deel aan de loterij en werd de dag afgesloten met een smakelijk warm- en koud buffet.