Maries van Nieuwenhuyzen: over camping en restaurant De Uitwijk: Onze winterperiode heeft twee maanden langer geduurd

DE HEEN – Wie camping de Uitwijk bezoekt krijgt hetzelfde beeld als bij het pannenkoekenrestaurant de Uitwijk. De uitstraling is op en top. De gebroeders Maries en Frans van Nieuwenhuyzen hebben hun zaakjes uitstekend voor elkaar. Dit jaar wordt echter een pittig jaar voor de ondernemers. “We willen niet klagen en blijven positief. De coronacrisis heeft ons eveneens getroffen, net als tal van andere ondernemers. Onze winter heeft twee maanden langer geduurd. Normaal zijn we vanaf half maart weer vol in bedrijf. Nu kunnen we sinds een tweetal weken weer wat beginnen. Voor het restaurant hebben we alle risicobeperkende maatregelen getroffen. De camping kan volgende week verder volgens het ‘nieuwe normaal’. En wij pakken de plannen die we voor de toekomst hebben weer op.”

Maries van Nieuwenhuyzen licht desgevraagd toe wat de corona crisis voor hun bedrijf betekende. “Voor de camping is de schade nog redelijk beperkt gebleven. We hebben onze seizoenplaatshouders een voorstel gedaan waarbij ze voor volgend jaar een korting krijgen op het nieuwe seizoen en we blijven voor hen in oktober een maand langer open.

De meeste kampeerders hebben begrip voor de situatie. Een klein deel reageert minder positief, soms op het nare af. Helaas blijven die reacties het meeste bij en ze raken je flink, want wij doen altijd keihard ons best om het onze gasten naar de zin te maken. En ook voor ons betekent deze situatie overmacht. Het is behelpen geblazen. Gelukkig konden deze week de toiletten tussen 8:00 en 20:00 uur weer open en aanstaande maandag geldt dat ook voor de douches. Door de band genomen zijn we er nog goed uitgekomen. Er komen nu reserveringen binnen voor het resterende seizoen”.

Camping de Uitwijk heeft 70 ruime plekken beschikbaar, waarvan er 40 bestemd zijn voor seizoenplaatshouders. “We kunnen gemakkelijk meer seizoenplaatsen verhuren, maar houden bewust plaatsen open voor kampeerders die korter willen verblijven. Dat zorgt voor een prettige reuring op onze camping”.

Restaurant

Het restaurant mocht op 1 juni weer beperkt open. “We hebben hier buiten veel terrasruimte. Dus kunnen we de anderhalve meter regel goed toepassen. Mensen kunnen hier zonder reservering al terecht. Er is wel de beperking dat er niet meer dan twee personen aan een tafeltje mogen. Tenzij ze tot eenzelfde huishouden behoren. Dat vinden onze gasten die met meerdere gezelschappen komen niet leuk, al is er gelukkig wel begrip voor. Toen we op Tweede Pinksterdag open gingen bleef de drukte nog wel weg. Men is blijkbaar voorzichtig of kijkt de kat even uit de boom. Maar het begint nu weer te lopen”.

Twee tijdvakken

“In het restaurant zijn we best omzet misgelopen. Naast weken van sluiting misten we ook de feestjes en partijen. Voor de komende weken geldt dat voor binnen er vooraf altijd moet worden gereserveerd. We hebben twee tijdvakken: tussen 16:30 en 18:30 uur en tussen 19:00 en 21:00 uur. Er is plaats voor 60 gasten per tijdvak”.

Frietkar

In de afgelopen periode hebben de broers Van Nieuwenhuyzen een fraaie Frietkar ingericht. “Die is dagelijks open op de donderdag na, want dan staat hier op het dorp altijd een frietkar en die willen we niet in de wielen rijden”.
Hun eigen kar is maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open vanaf 16:30 uur en in het weekend vanaf 12:30 uur. Ideaal ook voor de vele fietsers die passeren en die geen terrasje maar wel graag een frietje willen pikken.

Chaletpark

De gebroeders Van Nieuwenhuyzen zijn in 1989 met hun huidige onderneming gestart. Naast het restaurant en de camping beheren ze ook een chaletpark met een capaciteit van 58 chalets, waarvan er thans 43 gerealiseerd zijn.

Door: Peter Vermeulen