Lionsclub Steenbergen en Douwe Egberts helpen de Voedselbank aan koffie

STEENBERGEN – De Lions Club Steenbergen, een actieve en levendige serviceclub die zich zowel op materieel als immaterieel gebied inzet voor de minder bedeelde medemens, begint dit nieuwe jaar met het  inzamelen van Douwe Egberts punten via Albert Heijn Achterberg. In samenwerking met de koffieleverancier worden vervolgens de voedselbanken voorzien van pakken koffie.

Wie Douwe Egbertspunten heeft en mee wil werken aan de actie wordt verzocht om deze punten – bij voorkeur in bundeltjes van 100 punten – in te leveren bij AH Achterberg. Hier staan speciale inzameldozen. Inleveren kan tot en met 18 januari. De Lions zorgen er vervolgens voor dat de ingezamelde punten naar Douwe Egberts gaan. Die zet de waardepunten vervolgens om in pakken koffie en verhoogt het aantal pakken nog eens met 15 procent. Vervolgens gaan deze naar de voedselbanken die de koffie in 2018 kan uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

In samenwerking met AH Steenbergen, waar onze inzameldozen staan, kunt u uw Douwe Egberts punten tot en met 18 januari aanstaande, liefst in bundeltjes van 100 punten, inleveren.

Koffie is veelal een gewild product voor de voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit vanwege bederf hoeft te worden weggegooid. En het is een product waarmee de bezoekers van de voedselbank vaak heel blij zijn.