Lidl kondigt informatiebijeenkomst aan voor omwonenden op beoogde locatie

STEENBERGEN – Omwonenden rond de locatie waarop thans Auto Kar gevestigd is hebben van supermarktketen Lidl een brief ontvangen waarin de super aangeeft dat ze binnenkort een bijeenkomst zal organiseren waarin de bewoners worden geïnformeerd over de nieuwbouwplannen van Lidl op deze locatie.

In de brief stelt Lidl dat ze wil ondernemen met de blik op de toekomst en daarbij duurzaam wil zijn. Hiervoor wil het concern een volledig nieuwe supermarkt realiseren die het energiecertificaat A++++ krijgt en ruim en herkenbaar ingedeeld is met goede parkeermogelijkheden. Onderzoek op de huidige locatie heeft volgens het concern aangetoond dat hun plan hier niet kan. Lidl wil nu een nieuwe winkel realiseren op de huidige locatie van Auto Kar. In de brief aan omwonenden geeft Lidl aan dat deze binnenkort een uitnodiging ontvangen voor een inloopmiddag of -avond waarop de eerste plannen kunnen worden ingezien en kennis kan worden gemaakt met de mensen achter dit ‘Lidl-project’. Zij zullen ook de vragen die wellicht leven beantwoorden.

“Te ver van het stadhart”

RPS-voorzitter Kees de Bruin zegt verbaasd te zijn over het feit dat Lidl in de brief aangeeft dat de winkel op de Auto Kar-locatie wordt gerealiseerd. “Ook bij ons is bekend dat Lidl interesse heeft voor deze locatie. Wij hebben in een eerder stadium al aangegeven dat we dit geen goede ontwikkeling vinden. De supermarkt zou zich dan ver van ons stadshart verplaatsen en dat is geen goede zaak. De binding met het centrum is van groot belang en past in de visie die we voor het stadhart ontwikkeld hebben. We willen de traffic bij ons centrum houden en zorgen dat dit levendig blijft.
De afspraak is overigens dat we eerst met Lidl rond te tafel gaan. Dan kunnen wij onze alternatieve locaties presenteren, want die zijn er immers”, aldus de RPS-voorzitter.
Hij weet inmiddels ook dat de eigenaar van het huidige Lidlpand van het concern nog niets over een mogelijk vertrek van de Burgemeester van Loonstraat weet. “Er loopt een huurcontract van vijf jaar en er is vanuit Lidl nog niet met de verhuurder gesproken”.