Leven als God in… Kruisland

KRUISLAND – Het leven is goed in ons Brabantse land en als daar dan ook nog een vleugje Frankrijk aan toe wordt gevoegd, is het helemaal genieten geblazen. Dat bleek gisteren maar weer eens in Kruisland, waar het meer dan uitstekend toeven was op de uitgebreide Franse Markt.

Eigenaar Edwin Maas van De Commerce, Deux Chevaux-specialist Martien Mooijman en de vrijwilligers van museum De Holle Roffel hadden weer alles uit de kast gehaald om van de jaarlijkse Franse Feesten een succes te maken en het publiek op uiteenlopende manieren te vermaken, of er zelfs voor te zorgen dat zij zich als God in… Kruisland waanden.

Het programma ging zaterdag al van start met een puzzeltocht voor bezitters van Franse auto’s, maar zondag was het echt allemaal in het dorpshart zelf te doen, waar een keur aan fraaie ‘voitures’ te bezichtigen viel en de bezoekers lekker konden struinen over de Franse Markt, met een grote variatie aan koop- en etenswaren.

Ook voor kinderen was er meer dan voldoende vermaak, de loop naar ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel – bereikbaar via een heuse Arc de Triomph – zat er goed in en mede dankzij het aangename voorjaarszonnetje stroomden de terrassen als vanzelf vol. Franse muziek, o.a. vertolkt door zangeres Laura Sakko-Franken, maakte het ‘la douce France’-plaatje compleet.

Foto's Rob Rijshouwer