Leden KBO Dinteloord genoten van een boottochtje

DINTELOORD – Piet Vriens, de penningmeester van Katholieke Bond van Ouderen Dinteloord (KBO Dinteloord) blikt terug op een geslaagd uitstapje dat de leden maakten met een boot van rederij De Zilvermeeuw uit Drimmelen. Zeven uur lang voeren zij door West-Brabant over de Mark.

“Met eigen vervoer reden we op donderdag 9 juli – voorzien van mondkapjes – naar de plaats van vertrek en rond de klok van 9:30 uur werden de trossen losgegooid. Eenmaal de haven verlaten was er koffie met gebak. Via de Amertak en de havens van Oosterhout belandden we bij de Marksluis. De tocht ging vai Breda, Terheijden en Zevenbergen richting Standdaarbuiten, Stampersgat en ook Dinteloord. Tijdens de tocht werd niet alleen van het landschap genoten, maar er was ook een smakelijke scheepslunch in de vorm van een warm en koud buffet”.

Volkerak

Bij Dintelsas ging het via de Mandersluis het Volkerak op en werden de drukste sluizen van Europa aangedaan om vervolgens koers te zetten richting Willemstad en de havens van Moerdijk. Voor er koers werd gezet naar Drimmelen genoten de deelnemers van een heerlijk ijsje. Op het eindpunt beland werd de vaartocht afgesloten met een warme snack. Het was een boottocht die zeker de moeite waard was en die – dan weer met een andere bestemming – zeker nog eens op het programma van KBO Dinteloord zal terugkeren”, aldus Piet Vriens.