Kunst te kust en te keur op Maria Regina

STEENBERGEN – In het spoor van wethouder Cors Zijlmans, die de officiële opening verrichtte, stroomde basisschool Maria Regina vanmiddag vol met belangstellenden voor de tentoonstelling van kunstwerken die de leerlingen uit groep 1 t/m 8 hadden gemaakt in het kader van de cultuurmaand.

Ter afsluiting daarvan was de wethouder gevraagd om het lint door te komen knippen. Over een rode loper en langs een erehaag van kinderen stond hem vanmiddag een warm welkom te wachten. Dat mocht ook wel, vond directeur Eric Graafmans, ‘want voor onze culturele activiteiten krijgen we altijd heel veel medewerking van de gemeente’.

Zowel oud-medewerkers en omwonenden van de school op Buiten de Veste als de ouders van de leerlingen waren uitgenodigd om de tentoonstelling te bezoeken en gaven daar dus massaal gehoor aan.

Een bezoekje aan de expositie was de moeite dan ook meer dan waard. In de ontvangstruimte en de aula/gymzaal waren o.a. houten beelden, gipsfiguren, een dozenstad, Picasso-koppen en de resultaten van het action painting te zien. De kunstwerken kwamen mede totstand dankzij workshops die de kinderen kregen van kunstenaars uit de buurt.

‘Beeldend & Media’ stonden dit schooljaar centraal in het cultuurprogramma van de Maria Regina, vandaar dat er ook een zogenoemde lipdub werd vertoond, oftewel een videoclip, op basis van het onlangs vernieuwde schoollied.

Van alle gemaakte kunstwerken gaat een deel mee naar huis, maar voor de grote schilderijen die door de groepen 1 t/m 4 zijn gemaakt, wordt een mooi plekje binnen de brede school gezocht.