Kunst met een verhaal in De Werkplaats

STEENBERGEN – In De Werkplaats, de galerie annex tentoonstellingsruimte van kunstenares Karin Starmans, wordt dit en volgend weekend de expositie ‘Kunst met een verhaal’ gehouden, een combinatie van beeldende kunst en theater.

,,Een kunstwerk hoort gedegen in elkaar te zitten, maar er moet ook een verhaal bij verteld kunnen worden,’’ vindt de Dinteloordse kunstenares, die van haar twee grote passies één geheel maakt en hiervoor de medewerking zocht en vond bij meerdere leden van het kunstgenootschap Tegendraads, met wie zij samenwerkt.

In De Werkplaats zijn 23, 24, 30 en 31 mei (steeds van 13.00 tot 17.00 uur) werken te zien van Co Stam, Adrienne Kusters, Han Koster, Marion Vriens, Rob Vierboom, Daphne Vlot en Karin Starmans zelf. Wethouder Cor van Geel verricht vanmiddag om 14.00 uur de officiële opening. Ook is er ruimte voor dichtkunst, uitgevoerd door Ria Giskes, Theo Huijgens, Irene Siekman en Gilbert van Drunen, aangevuld met een performance van John Giskes. Daarnaast gaat de kunst de straat op in de persoon van de Bergse storyteller/straattheatermaker Jeroen van Hoek.

Vandaag, morgen en volgende week zaterdag wordt bovendien de eenakter ‘De Overledene’ opgevoerd in De Werkplaats, aanvangstijd van deze voorstellingen is 20.00 uur, toegang 5 euro. En op 31 mei worden, op veler verzoek, ‘De Vaginamonologen’ nog een keer voorgedragen in het Steenbergse atelier.

Voor kaarten of meer informatie kan men contact opnemen via beeldende@zeelandnet.nl of 06-34343160.

De toegang tot ‘Kunst met een verhaal’ is overigens gratis. De Werkplaats is gevestigd aan de Wipstraat 4c, bereikbaar via de ingang van het zwembad aan de Krommeweg.