Kruisland pakt de herfsttitel

KRUISLAND/STEENBERGEN – Het is geen officiële titel, maar SC Kruisland heeft vanmiddag desalniettemin het herfstkampioenschap behaald in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Jacco Theunisse won thuis met 3-1 van Nieuw-Borgvliet en liep twee punten uit op concurrent Hoeven, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen vv Steenbergen.

Kruisland staat halverwege de competitie, na elf wedstrijden, bovenaan de ranglijst met 28 punten. Het succesvolle elftal maakte bovendien al bijna veertig doelpunten. De doelstelling van oefenmeester Theunisse en zijn mannen mag duidelijk zijn: promoveren naar de derde klasse.

De hoofdmacht van vv Steenbergen bewees vanmiddag niet alleen zichzelf, maar ook de Kruislandse buurvereniging een goede dienst door op eigen veld gelijk te spelen tegen Hoeven, net als SC Kruisland één van de topfavorieten in deze klasse. Steenbergen had zelfs de beste kansen op de overwinning en moest het vanwege een rode kaart zo’n vijftig minuten lang met tien spelers doen.

Het duel van SC Welberg tegen OMC werd afgelast in verband met de slechte conditie van het veld. Divo uit Dinteloord boekte een keurige 1-3 zege bij Robur in Goes. Het eerste team van vv Dinteloord was gisteren duidelijk te sterk voor SSV’65 en won met 0-4.