zaterdag 27 oktober 2018, 13:00

Krappe maar verdiende overwinning Steenbergen op Clinge

Steenbergen – Clinge 1-0

STEENBERGEN – Eindelijk was hij daar dan. Hij was magertjes maar  hij was wel dik verdient : De eerste kompetitie overwinning voor v.v. Steenbergen van het seizoen 2018/2019.
Maar liefst 4 nederlagen op rij moest het elftal van oefenmeester Marco Ernest in de eerste 4 wedstrijden incasseren, maar na de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Clinge konden eindelijk eens 3 punten worden bejubeld. Zwaar bevochten, niet allemaal even groots, maar Steenbergen trof in Clinge een kwalitatief duidelijk mindere ploeg dan de tegenstanders die het daarvoor moest bestrijden.

Die tegenstanders, Sc.Gastel, HVV’24. Philippine en Roosendaal , staan momenteel overigens allemaal in het linker rijtje ,Clinge was een tegenstander van het rechter rijtje waartoe Steenbergen zelf momenteel ook behoort .De overwinning was dus mooi, jammer echter dat Steenbergen verzuimde de bevrijdende  tweede treffer te scoren , want door die krappe 1-0 (doelpunt in de 38e minuut van Bart Heshof) bleef het tot de laatste minuut spannend.

Jeugdige basisspelers

Met in de basis de jeugdspelers Lars Heshof en Mike de Hoog – Davy Krijnen, Wouter Merkx, Lennart Boot en Xander Burggraaf waren nog niet beschikbaar – Enzo den Haak en Niels Neelen begonnen op de bank, startten de Blauw witten aan de wedstrijd en namen ze ook direct het initiatief. We noteerden in de 9e minuut een mooie actie van Mo Dahir die voorgaf naar Remco van de Riet, maar de Clinge doelman was net iets eerder bij de bal en kon erger voorkomen.
Nadat diezelfde doelman even later een mooi afstandsschot van Remco van de Riet tot hoekschop kon werken kreeg Steenbergen in de 13e minuut de eerste 100% kans om de score te openen.
Een prima actie van Mike de Hoog werd besloten met een voorzet op Stijn Heideman . De Steenbergse supporters telden hem al maar het schot van Stijn Heideman ging helaas rakelings naast.
Rond de 20e minuut zagen we de eerste echte aanval van Clinge , waarbij Remco van de Riet, uitstekend op dreef deze middag, redding bracht door de inzet van Clinge tot hoekschop te glijden.

Voorsprong via Bart Heshof

Nadat Stijn Heideman op aangeven van Lars Heshof en Tom van Riesen tot twee keer toe het net niet wist te vinden en nadat Clinge bij een snelle uitval de bal niet ver naast had geschoten, kwam dan in de 38e minuut de verdiende voorsprong voor Steenbergen.
Een vrije trap van Mike de Hoog werd tot hoekschop gewerkt, de hoekschop werd uiteindelijk voorgetrokken door Stijn Baarendse en doeltreffend ingekopt door de mee opgekomen Bart Heshof.
Nog voor de thee wist Steenbergen via Mike de Hoog een tweede keer te scoren, maar deze treffer werd door de scheidsrechter wegens buitenspel geannuleerd.

Mindere tweede helft

De tweede helft was kwalitatief minder dan de eerste 45 minuten, maar ook nu had Steenbergen een veldoverwicht, echter verzuimde het de gecreëerde kansen af te maken.
Mo Dahir en Tom van Riesen kregen daarvoor de gelegenheid maar schoten naast en over.
Naarmate de  wedstrijd vorderde en de stand slechts 1-0 bleef rook Clinge kansen op een gelijkmaker. Bij een snelle counter van de Zeeuwse ploeg in de 72e minuut werd de ver voor zijn doel staande Steenbergse doelman Jeroen Sebregts bijna verrast, maar het schot van een Clinge speler ging net naast.
Even later schiep Mo Dahir zich via een mooie actie weer een kans voor Steenbergen  maar ook zijn schot ging wederom naast.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het Clinge dat nog een 2-tal goede scoringskansen kreeg maar doelman Jeroen Sebregts, die deze wedstrijd eens een keer wat minder werk te doen kreeg, stond op zijn post en hield de nul.
De eerste overwinning was binnen en de rode lantaarn overgedragen aan  v.v. Schijf dat  gelijk speelde tegen VVR en daardoor één punt minder heeft dan Steenbergen.
En dan nu op naar Bergen op Zoom , waar a.s. zondag om 14.30 uur  moet worden aangetreden tegen Moc’17. Dat is echter wel een tegenstander uit het linker (!) rijtje. Het zou mooi zijn als daartegen ook een goed resultaat behaald zou kunnen worden.

Programma senioren

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 20 en zondag 21 oktober: Steenbergen 3 zaterdag - Vosmeer 2 zaterdag: 9-0; Moc’17 veteranen - Steenbergen veteranen: 1-6
Steenbergen 1 - Clinge 1: 1-0; Terheijden 2 - Steenbergen 2: 2-6; Steenbergen dames - Sc. Welberg2 dames (bekerwedstrijd): 3-0.
Programma voor zaterdag 27 oktober: Steenbergen 2 zaterdag - Halsteren 3 zaterdag,                                    aanvang 15.15 uur; Steenbergen 3 zaterdag - Moc’17 3 zaterdag, aanvang 15.15 uur; BSC 2 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 14.30 uur.
Programma voor zondag 28 oktober: Moc’17 1 - Steenbergen 1, aanvang 14.30 uur;
Steenbergen 2 - Zundert 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 2 - Dioz 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen dames - DSE 3 dames, aanvang 11.30 uur.

Door: John Rommers