Koos Moerenhout nu bondscoach bij Elite-renners

STEENBERGEN – Eind vorige week maakte de KNWU bekend dat Steenbergenaar Koos Moerenhout is benoemd tot bondscoach bij de wegwielrenners. Hij coacht dan ondermeer Tom Dumoulin en grote namen als Mollema, Kruijswijk en Terpstra. Dit is niet alleen goed nieuws voor Moerenhout zelf, maar zeker ook voor de Koos Moerenhout Classic, die hierdoor extra in de aandacht van wielrenliefhebbers zal blijven staan.

Koos Moerenhout heeft inmiddels een grote ervaring bij het wielrennen opgebouwd. Hij startte destijds in 1996 bij de ploeg van Rabobank, verliet deze vier jaar later om in 2006 terug te keren tot 2010. In zijn profcarrière boekte de wielrenner mooie successen. Zo werd hij onder meer twee maal Nederlands kampioen op de weg. Ook nam Moerenhout zeven maal deel aan de Tour de France. In 2013 werd de Steenbergenaar ploegleider bij het vrouwenteam van Rabobank om vervolgens – toen de bank zich terugtrok uit de wielersport – ploegleider te worden bij Hagens Berman Axeon, een functie die hij naast het bondscoachschap blijft vervullen.

Foto: Tijdens het NK Wielrennen voor vrouwen – dat in juni dit jaar ook door Steenbergen koerste – bekeek Koos Moerenhout de doorkomst van de dames bij de kruising Nassaulaan-Krommeweg. Hier ontmoette hij een bekende – Roxanne Geers, eveneens uit Steenbergen.