Koos Moerenhout Classic en RTC De Fatuur steunen stichting Ankie

STEENBERGEN/WELBERG – Stichting Ankie van Shirley van Overveld uit Welberg heeft vandaag een cheque van 1000 euro in ontvangst mogen nemen vanuit de organisatie van de Koos Moerenhout Classic, die op 25 mei voor de derde keer werd verreden.

Oud-profrenner en Welbergenaar Koos Moerenhout, voorzitter Peter Manders en penningmeester Sjaak Huigh van De Fatuur kwamen het bedrag overhandigen aan Shirley van Overveld, die stichting Ankie oprichtte na het overlijden van haar dochtertje en sindsdien zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen voor de strijd tegen (kinder)kanker.

Ook wil zij het leven van kinderen die aan kanker lijden graag veraangenamen. Zodoende is Shirley momenteel bezig met een project om twee ziekenhuiszalen in het Erasmus MC-Sophia te Rotterdam aan te helpen kleden met kunstwerken.

,,Het gaat om bomen, gemaakt van een soort behangpapier,'' lichtte Shirley toe bij de uitreiking van de cheque. Uit eigen ervaring weet de Welbergse hoe onprettig het is voor ernstig zieke kinderen en hun familieleden om in een saaie, witte ziekehuiskamer te moeten verblijven.

,,Hopelijk krijgen mensen uit Steenbergen het resultaat nooit te zien,'' stelde zij veelzeggend. Met het project is een bedrag van acht- tot negenhonderd euro gemoeid. De financiële bijdrage van de KMC en rijwieltoerclub De Fatuur is hiervoor dus toereikend.

De gevers vonden het allemaal prima. ,,Jij weet het beste hoe je dit geld moet besteden,'' reageerden Manders, Huigh en Moerenhout eensgezind.