Koersbal deelnemers gezocht

STEENBERGEN – Iedere dinsdagmiddag organiseert WijZijn Steenbergen een koersbalmiddag in ontmoetingscentrum Het Cromwiel. Dat is voor ouderen een gezellige en ontspannende activiteit, waarbij diverse spieren op een goede manier worden getraind. Helaas is het aantal deelnemers afgenomen en om de activiteit voort te kunnen zetten zijn nieuwkomers belangrijk.

Bij het koersballen wordt gebruik gemaakt van een lange vilten mat en wordt hierover een bal gerold naar een wit balletje. Het is de bedoeling dat de koersbal zo dicht mogelijk bij dit balletje komt te liggen. Er wordt gespeeld in teams die bestaan uit twee personen.
“Koersbal is meteen goed voor de conditie. Door het rollen van de bal blijven de armspieren in beweging en het spel is meteen een goede training voor de hand-oog-coördinatie. De huidige groep bestaat uit gezellig en gedreven deelnemers die het fantastisch zouden vinden om nieuwe leden in hun groepje te verwelkomen. Zo kunnen ze er samen een gezellige middag van maken”, aldus Tonnie Joxhorst. Zij is sociaal werker bij WijZijn Steenbergen. Bij haar kunnen belangstellenden zich opgeven. Dat kan op maandag tot en met donderdag door te bellen naar (0167) 750 850.