Knutselles voor kinderen Gummarusschool bij Formido

STEENBERGEN – Voor de kinderen uit de groepen 3 van de Gummarusschool stond er gistermiddag een even leuk als leerzaam uitstapje op het programma, naar de Formido aan de Zeelandweg Oost, waar de leerlingen naar hartelust konden knutselen.

Het idee voor deze speciale handvaardigheidles werd al een poosje geleden geboren bij één van de juffen en eigenaar Eric Davies van de bouwmarkt, de bedoeling was aanvankelijk dan ook dat de kinderen houten kerstbomen zouden komen maken. In verband met de kerstdrukte was het daar echter niet meer van gekomen.

Een goed alternatief werd gevonden in het knutselen van vogelvoederhuisjes. Mede dankzij de hulp van de nodige ouders, onder wie opvallend veel vaders, stonden er na een uurtje heel wat vogelvoederhuisjes in elkaar, waarna ze werden voorzien van het Formido-keurmerk en de jonge leerlingen een klusdiploma ontvingen. Daarnaast kregen de kinderen ook nog iets te drinken en te snoepen, alsmede een rondleiding door de winkel die eind vorig jaar werd uitgeroepen tot Formido van het Jaar. 

Foto's Thomas Weezenbeek