Knuffeltocht Ankie Stoer langs zieke kinderen in heel het land

STEENBERGEN/WELBERG – Wandelend, hardlopend en fietsend onderneemt Ankie Stoer! in de week van 23 t/m 27 juni een estafettetocht van 800 kilometer door heel Nederland, om aandacht te vragen voor de strijd tegen kinderkanker. Bij acht zieken- en Ronald McDonald-huizen gaat de Steenbergse delegatie persoonlijk bolderkarren, beddengoed en zo’n 500 knuffels bezorgen bij zieke kinderen.

,,Volgens ons een mooie manier om rechtstreeks steun te geven aan kinderen die het zo vreselijk verdienen om eens een klein beetje verwend te worden,’’ stelt Jos Cuelenaere.

Met deze actie levert Ankie Stoer! bovendien een tegenprestatie voor alle financiële bijdragen die de vriendengroep van Stichting Ankie – van de Welbergse Shirley van Overveld – de afgelopen tijd heeft mogen ontvangen. ,,De inkomsten zijn ver boven verwachting,’’ aldus Cuelenaere.  

Geld inzamelen gebeurde onder meer met ‘adopteer een beer’, een Kerst-workshop, een cursus Pech Onderweg, een dansmarathon, een tennistoernooi, een Moederdag-actie en een spinningmarathon, in samenwerking met de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en Stonemountain Runners.

Hoeveel geld Ankie Stoer!, ook middels even spontane als gulle giften, in totaal heeft ingezameld voor het goede doel wordt bekendgemaakt bij thuiskomst van de ‘monstertocht’.

Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Nijmegen

De estafette begint maandag 23 juni om 9.00 uur op de Markt in Steenbergen. Diezelfde dag worden het Sophia Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald-huis in Rotterdam bezocht. Dinsdag zijn de leden van Ankie Stoer! te gast op het hoofdkantoor van Stichting KiKa in Amstelveen, het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en het Ronald McDonald-huis aldaar.

Woensdag gaat het verder richting Groningen, voor bezoeken aan het Beatrix Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald-huis. Donderdag bezoekt het dertienkoppige gezelschap van lopers, fietsers en begeleiders het Radboud-ziekenhuis en het Ronald McDonald-huis in Nijmegen.

Vrijdag eind van de middag verwachten zij weer in Steenbergen te arriveren en wordt de toer afgesloten met een ontvangst in het oude stadhuis van Johan van Gils en Elly Gommers, bedoeld voor genodigden, zoals familie, vrienden, sponsors en donateurs.

De ervaringen van Ankie Stoer! tijdens de ‘knuffeltocht’ zijn van 23 t/m 27 juni dagelijks te volgen op KijkopSteenbergen.nl