KMC maakt Zonnebloem en Kakelbont blij

WELBERG – Op zoveel geld hadden ze niet gerekend: de afdeling Steenbergen van De Zonnebloem en Zorghoeve Kakelbont van de Boompjesdijk mochten gistermiddag tot hun grote vreugde elk een bedrag van 1250 euro in ontvangst nemen van de organisatie van de Koos Moerenhout Classic.

,,Hoofddoel van de KMC is en blijft om Steenbergen en omgeving te promoten als een regio waar je prachtig kunt fietsen én om zoveel mogelijk wielerliefhebbers een sportieve en gezellige dag te bezorgen. Maar als dat hand in hand kan gaan met het steunen van lokale goede doelen, wat we elk jaar doen, is dat bijzonder waardevol,’’ stelde Koos Moerenhout bij de uitreiking van de cheques bij partycentrum De Duiventoren op de Welberg, thuisbasis van RTC De Fatuur, die de KMC samen met de naamgever organiseert.

De bijdragen aan, in dit geval, Zorghoeve Kakelbont en De Zonnebloem afdeling Steenbergen, zijn afkomstig uit het inschrijfgeld. Aan de KMC deden op 28 mei dit jaar 2200 fietsers mee. De kosten die gemaakt moeten worden voor het evenement, zijn volgens voorzitter Peter Manders en penningmeester Sjaak Huigh, grotendeels gedekt door sponsors. Zo kan de organisatie voor de ravitaillering van de rijders rekenen op de steun van Jumbo Supermarkten.

Voorzitter Dora de Greef en bestuurslid Dimphy Kraaijbeek van De Zonnebloem en Marianne Rommens van Kakelbont toonden zich bijzonder in hun nopjes met de geste. De Zonnebloem gaat er kerstcadeautjes voor haar gasten van kopen, bij de zorghoeve aan de Boompjesdijk wordt van het geld een zand en water-speeltoestel voor de beleeftuin aangeschaft.