Kindervakantieweek Dinteloord laat zich niet kisten

DINTELOORD – Gisteren – maandag 17 augustus – ging de Kindervakantieweek Dinteloord van start. De 48e editie had wel een andere opzet vanwege corona. Maar het actieve bestuur liet zich door de beperkingen ‘niet kisten’, zoals ze het zelf aangaf. Iedere dag is er een online activiteit en vier dagen lang zijn er live-activiteiten waaraan de kinderen individueel met begeleiding uit familie- en kennissenkring kunnen deelnemen.

Dit alles onder het motto: “Pief, Paf, Poef, we zijn coronaproof”.

Voorzitter Ingrid van Bezooyen kijkt tevreden terug op het verloop van de eerste dag van de Kindervakantieweek. “De deelname was boven verwachting. Ruim vijftig kinderen namen deel aan de ‘Jacht op de Schat’ en hadden daardoor veel plezier. Daarnaast is er goede belangstelling voor de online knutselclub”.

Leuke instructiefilmpjes

Voor deze club heeft de Kindervakantieweek leuke en heldere instructiefilmpjes gemaakt. Deze zijn enthousiast en bijzonder stimulerend ingeleid door Elvira Vlamings. En Maartje van Bezooijen – dochter van voorzitter Ingrid – laat samen met Elvira heel goed zien hoe leuke items worden gemaakt en welke materialen hiervoor nodig zijn. Daarnaast kunnen de deelnemende kinderen elke dag een gratis knutseltasje ophalen met daarin materialen en attributen die bij de betreffende knutsel kunnen worden gebruikt. “Er zijn nu voor de eerste dag al zo’n 80 tasjes opgehaald”, vertelt Ingrid van Bezooijen.

Afwijkend programma

Het programma wijkt deze week dus sterk af van andere jaren. Geen samenkomsten meer in de Petrus en Pauluskerk waar naar hartenlust werd getimmerd, geknutseld en waar spelletjes werden gedaan. Geen gezamenlijke afsluiting op vrijdag met het traditionele ‘Frietjeseten’. Wel een dagelijks online knutselprogramma. En daarnaast op maandag de ‘Jacht naar de schat’, op dinsdag een fotospeurtocht, op woensdag een ‘stalen rossentocht: fietsen langs een aantal boerderijen waar activiteiten plaatsvinden en afsluitend op donderdag een bingo. “We bekijken nog of deze online plaatsvindt of dat we als er goede weersomstandigheden zijn uitwijken naar het parkeerterrein bij het voetbalveld”, vertelt Ingrid van Bezooijen.

Actief bestuur en enthousiaste vrijwilligers

Het bestuur van Kindervakantieweek Dinteloord bestaat uit: Ingrid van Bezooijen, Elvira Vlamings, Sjoerd den Braber, Kelly van Slobbe, Esmeralda Bos en Carlien Verweij. Zij kunnen als het nodig is jaarlijks rekenen op de steun van zo’n 20 tot 30 gemotiveerde vrijwilligers. Het enthousiasme waarmee Kindervakantieweek wordt georganiseerd maakt dat dit al 49 jaar lang een succesvolle activiteitenweek is voor kinderen van Dinteloord en omgeving.

Volgend jaar op nieuwe locatie

Vond de Kindervakantieweek de laatste jaren een goed onderkomen in de Petrus en Pauluskerk, nu deze niet langer beschikbaar is wordt volgend jaar uitgeweken naar weer een prima locatie. Een schuur aan de Stoofdijk, die voldoende ruimte biedt voor de zo gewaardeerde activiteiten.

[ door Peter Vermeulen ]