Kerstboom met Lego: weer eens wat anders

STEENBERGEN – Je mag ze zonder overdrijven toch aardige fanaten noemen. Anneke en Chris Schuurbiers, sinds kort weer terug in Steenbergen. Ze onderbraken hun bouwactiviteiten aan een reuzenstad van Lego waarin ze zo’n 100.000 stukjes hebben verwerkt en maakten een kerst’boom’ van Lego.

“Ik wil altijd heel graag mensen stimuleren om creatief bezig te zijn. En altijd net even wat anders. Vooral in deze tijd zoeken mensen naar leuke creatieve dingen om te maken. Ik heb een “houten” kerstboom gemaakt met kerstlego. Wie heeft er nu geen Lego???? Ik heb hier zo ontzettend veel leuke reacties op gehad op de Lego site en op mijn eigen face book dat ik dit ook wel graag aan de mensen in Steenbergen en omgeving wil laten zien. Mensen te inspireren om iets te maken met misschien hun Lego of iets anders. Dit kunnen ze nog net maken voor de kerst”, zo laat Anneke Schuurbiers weten.

Stad met meer dan 100.000 stukjes lego

Een bezoekje aan huize Schuurbiers laat niet alleen de ‘houten’ kerstboom zien, het biedt ook gelegenheid om de ‘stad’ te bewonderen.
Het echtpaar Schuurbiers is sinds hun pensionering – een jaar of negen geleden – aan het Legobouwen geslagen. Anneke Schuurbiers runde daarvoor 19 jaar lang een poppenhuiswinkel in de Bergse Moeregrebstraat, naast het Beurspleintje. Chris Schuurbiers was financieel directeur van een Rotterdams autobedrijf. Carnavalsliefhebbers kunnen hem wellicht nog herinneren als Prins carnaval D’een. Die rol vervulde hij van 1992 tot 1996.

Ook nog een enorm poppenhuis

Nu ze veel vrije tijd hebben groeide hun hobby uit en zo ontstond de Legostad en nu voor de kerst de bijzondere boom. Overigens blijft het niet bij Legobouw alleen, het tweetal maakte ook nog een enorm poppenhuis, waarbij alle miniaturen eigenhandig zijn gemaakt.

Beelden bij dit artikel