Kantinedames in de bloemen bij afscheid SC Welberg van oude veld

WELBERG – SC Welberg 1 heeft om half drie vanmiddag afgetrapt voor de laatste wedstrijd op het oude voetbalveld achter gemeenschapshuis De Vaert. Voor aanvang het duel met SVC werden de ‘kantinedames’ in de bloemetjes gezet.

Na een korte toespraak van SC Welberg-voorzitter Rien Bartels reikten doelman Stefan Evers, aanvoerder Lars Bogers en nestor Ruud Kouwen (hij verlaat na dit seizoen de selectie om in het derde te gaan voetballen) een fraai boeket uit aan Jenny Thomassen, Julia de Weert en Helma Luijks.

Op de aanwezigheid en de goede zorgen van dit drietal konden de oranjewitten steevast rekenen bij hun thuiswedstrijden.

Het sportveld bij De Vaert werd eind 1961 in gebruik genomen (zie foto onderaan) en in 1962 officieel geopend. Met ingang van volgend seizoen speelt de club op de nieuwe accommodatie aan de Hoogstraat, waar de bouw van de kantine en de kleedkamers zijn voltooiing nadert. Dagelijks zijn er vrijwilligers in touw om de muren, plafonds en vloeren af te werken. Binnenkort wordt ook de bar ingericht. De kantine krijgt straks een vaste beheerder. Wie dat wordt is nog niet bekend, aldus voorzitter Bartels.