Jubilarissen gehuldigd tijdens voorjaarsconcert Volharding Dinteloord

DINTELOORD – Gisteravond presenteerde de inmiddels 70-jaar oude Harmonie Volharding Dinteloord zich tijdens een voorjaarsconcert in het Dorpshuis. Het muziekgezelschap werkt hard aan een opleving en die aanpak werpt zijn vruchten af. Tijdens het concert werden ook twee koperen jubilarissen van Volharding in de schijnwerpers gezet. Alex van Tilburg en Carla Baaten mochten uit handen van voorzitter Theo Bouman een speld met oorkonde in ontvangst nemen.

Het concertprogramma werd telkens ingeleid door Eric Verheijen. Die noemde in het kort de verdienste van de 70-jarige Harmonie. De belangrijkste daarbij is dat de leden het plezier in het samen muziek maken beleven. Daarnaast draagt de Harmonie haar muzikale steentje bij tijdens gelegenheden die voor Dinteloord belangrijk zijn. Een voorbeeld daarvan is de Koningsdagviering.

Stimuleren en enthousiasmeren

Maar dat niet alleen, Volharding organiseert  ook zelf muzikale evenementen zoals het Havenconcert dat een vast plekje heeft gekregen op de Dinteloordse kalender. Ook wordt actief gewerkt aan het muzikaal stimuleren en enthousiasmeren van de jeugd op met name de basisscholen. Die aanpak is succesvol en gaf een toestroom aan blokfluitleerlingen. Onder leiding de bezielende leiding van Carina Nuijten krijgen de kleintjes plezier in het maken van muziek. Dat is eveneens het geval bij de groep dwarsfluitleerlingen die onder leiding staan van Carla Baaten. De resultaten van hun inzet werden in het eerste deel van het voorjaarsconcert getoond.

Na de pauze verzorgde het orkest onder leiding van dirigent Joost van Gastel een muzikaal programma met bekende muziekthema's waarin onder meer Disney, Ennio Moricone en The Lion King een plaatsje kregen.

Huldiging

De Volhardingleden Alex van Tilburg en Carla Baaten werden door voorzitter Bouman gehuldigd vanwege hun 12 ½ jarig lidmaatschap, maar vooral vanwege hun grote inzet voor de harmonie. Alex van Tilburg begon als jong lid, levert op tal van fronten zijn muzikale bijdrage en is tevens actief als bestuurslid. Carla Baaten werd geroemd vanwege haar muzikale veelzijdigheid – ze bespeelt een zeer groot aantal instrumenten, verzorgt opleiding voor de jonge muzikanten en zet zich tevens in als bestuurslid. Ze kreeg een korte terugblik op haar muzikale carrière voorgespiegeld, waarbij niet onvermeld bleef dat ze samen met Frans Bauer in Ahoy heeft gestaan.

Door Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl