Ja, ik stem in de gemeente Steenbergen!

Naam: John Nijssen

Leeftijd: 50

Woonplaats: Steenbergen

Beroep: Zelfstandig communicatie-adviseur/tekstschrijver + medewerker campagne Heel Steenbergen Stemt bij de gemeente

Hobby’s: carnaval, liedjes schrijven, fietsen, tv kijken

Waarom gaat u stemmen?

Door te gaan stemmen, kun je mede bepalen welke partijen en personen alle belangrijke besluiten nemen over je eigen gemeente en de gemeenschap. Als je geen gebruik maakt van dat democratisch recht, sta je wat mij betreft aan de zijlijn en moet je niet zeuren als er beslissingen worden genomen die jou misschien niet zo goed bevallen.

Heeft u het stemmen van huis uit meegekregen?

Jazeker, ik weet niet beter of mijn ouders zijn altijd gaan stemmen. Ik vond het dan ook niet meer dan normaal om vanaf mijn 18de ook te gaan stemmen. De lokale politiek interesseerde mij toen ook al, zowel persoonlijk als vanuit mijn toenmalige werk als verslaggever van deze krant.

Wat speelt voor u mee bij het bepalen van uw stemkeuze?

Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik iemand vertrouw, dat hij of zij het goede zal doen voor onze gemeenschap, ook al ben ik het inhoudelijk misschien niet altijd helemaal met de standpunten van zijn of haar partij eens. Ik zou daarom ook liever zien dat er negentien mensen in de raad zaten, die niet partijgebonden waren, maar met elkaar gewoon het beste voor Steenbergen doen. Op de manier zoals je een vereniging bestuurt.

Wat is uw advies aan de toekomstige gemeenteraad?

Ga minder uit van je eigen standpunten, maar luister goed naar wat de mensen in alle kernen nou écht willen. Het gebeurt naar mijn idee nog te vaak dat het in de raadszaal niet gaat, over wat er in de samenleving speelt. Daardoor blijft er een kloof bestaan tussen het publiek en de politiek. Maar ik geef toe, het is makkelijker gezegd dan gedaan hoor.

Stel: De gemeente Steenbergen probeert met de campagne ‘Heel Steenbergen Stemt’ de kiezer naar de stembus te trekken en vraagt of u een oproep aan het grote publiek wilt doen. Hoe zou die klinken?

Beste stuurlui, blijf niet op de wal staan, maar ga Steenbergen aan Zee op, dan kun ook jij bepalen welke koers onze gemeente gaat varen!