IVN-wandeling ‘Oudland’ op de ‘Naad van Brabant’

STEENBERGEN – Zondag 10 oktober komt IVN ‘Groene Zoom’ naar het natuurgebied Oudland. Dit gebied heeft een bewogen geschiedenis. Menig zweetdruppeltje is hier gevallen in een verleden van turf steken, selnering (turf afgraven voor de winning van zout) en andere destijds gangbare activiteiten. Sporen van dit verleden zijn nog aanwezig. Ook lagen hier twee landgoederen: Padmos en Eikelenburg.

“Natuurgebied Oudland ligt op de zogeheten Naad van Brabant. Tijdens de rondwandeling zal de gids van ‘Groene Zoom’ uitleggen wat dit inhoudt. De herfst is nog niet echt begonnen en we gaan kijken wat dit voor de natuur betekent. Paddenstoelen horen bij dit seizoen, maar of er veel staan is sterk afhankelijk van het weer. Het gebied wordt beheerd door twee natuurbeheerders Staatsbosbeheer en Brabants Landschap”, aldus Jos van Loon van de Groene Zoom.

Startpunt

De excursie van 10 oktober start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeer, tegenover Krabbenweg 2, Steenbergen. Deelname is gratis.
Carpoolen kan om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van sporthal Gageldonk te Bergen op Zoom; de gids is daar niet aanwezig.

Het kan plaatselijk erg nat zijn. Daarom de aanbeveling: laarzen of ten minste stevige waterdichte schoenen.