Inwoners kunnen meedenken over inrichting stadspark

STEENBERGEN – In nog drie komende meepraat-sessies en via een online vragenformulier kunnen inwoners meedenken over de inrichting van het stadspark. Vervolgens wordt met de verzamelde ideeën een richting gekozen en een voorstel uitgewerkt.

Er zijn al drie meepraat-sessies geweest en de laatste drie staan gepland op donderdag 13 augustus (10:00 – 12:00 uur), vrijdag 21 augustus (13:00 – 15:00 uur) en maandag 24 augustus (13:00 – 15:00 uur). Wie mee wil denken maar op genoemde tijdstippen geen gelegenheid heeft is een vragenformulier opgesteld dat aanstaande maandag online komt te staan. Dat gebeurt op de speciale site: steenbergen.ikpraatmee.nl.

Al jaren op de agenda

De reacties via dit formulier vormen een aanvulling op de ideeën die tijdens de meepraat-sessies worden opgehaald.
Eind juli ‘plantte’ wethouder Wilma Baartmans een ideeënboom waar belangstellenden eveneens hun ideeën kwijt kunnen. En voor de meepraat-sessies zijn sfeerbeelden verzameld die een eerste idee geven van denkrichtingen. Daaronder zijn ook wat alledaagse voorbeelden zoals een levend schaakbord, een openluchttheater en ruimte waar kinderen kunnen spelen en ravotten. Maar er kwamen reeds andere ideeën en er zullen er nog heel wat volgen.

Spijkers met koppen slaan

De opknap van het stadspark staat al enige jaren op de agenda. Wethouder Baartmans wil er nu vaart achter zetten en spijkers met koppen gaan slaan. En dat zullen de lokale politieke partijen die achter een opknap staan ongetwijfeld toejuichen.