Intermezzo met Cisca Gramsma

De Steenbergse Courant vraagt organisatoren van evenementen in de gemeente Steenbergen in de rubriek intermezzo hoe zij de coronaperiode doorkomen. In intermezzo deze keer Cisca Gramsma

Strienestad – Cisca Gramsma (56) is geboren en getogen in de Strienestad en zal er naar eigen zeggen nooit vertrekken. Want “in d’r eige Strienestad is zij tuis en wor ’t nooit nie zat”. Al ruim twintig jaar is zij verbonden aan de Stichting Karnaval Steenbergen, waarvan de laatste vier jaar als onbenoemd ‘Offotograaf’ van alle karnavaleske activiteiten die de stichting organiseert.
Groen-geel bloed stroomt vanaf de ellufde van de ellufde sneller door haar lichaam als water door de Steenbergse Vliet. Met haar outfit van eigen makelij is zij een opvallende verschijning tijdens het leutfeest en er is geen Bietboer of Meermin die haar niet kent. De kriebels om “de hort op te gaon” zijn er dit jaar natuurlijk ook, maar net als iedereen viert zij het leutfeest noodgedwongen thuis. Dat doet wel een beetje pijn in het hart, al hoeft zij zich geen seconde te vervelen. Als ZZP-verzorgende Individuele Gezondheidszorg heeft zij haar handen vol en wanneer zij niet aan het werk is, vermaakt zij zich prima met haar vele hobby’s. Ook man Arie, de kinderen Jeroen (33) en Patricia (30) en hond Pip krijgen in dit rare jaar een beetje meer aandacht dan normaal.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van vrijdag 29 januari stond het uitgebreide artikel interview met Cisca Gramsma. Word nu lid en ontvang deze editie alsnog!

Beelden bij dit artikel